AKP, şiddeti ve sadizmi artırıyor

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel başkanlığındaki Bilim Platformu, "Otoriterlik İklimi, Şiddeti ve Eziyeti Artırıyor; Güven, Hoşgörü ve Dayanışma Aşınıyor" başlıklı bir rapor hazırladı.

Raporda AKP iktidarları döneminde Türkiye’de her alanda şiddet olaylarının yükseldiği, iktidarın kutuplaştırıcı ve hedef gösterici söylem ve politikalarının gündelik hayatın her alanına sirayet ettiği, bu durumun da şiddeti tetiklediği kaydedildi. Mevcut sürecin artan sosyo ekonomik sorunlarla birleştiğinde genel bir şiddet ve sadizm kültürüne yol açtığı tespitinin yapıldığı politika notunda, rejimin otoriterleşmesinin ötekileştirme, hedef gösterme, hınç ve nefret duygularının artması gibi pratikleri beslediğine dikkat çekildi.

CHP’NİN VAATLERİ

Açıkel’in imzasını taşıyan Politika Notunun “CHP Ne Yapacak” bölümünde ise CHP iktidarında güven ve hoşgörünün yeniden hakim kılınacağı ifade edildi. Bu bölümde şu başlıklara yer verildi:

►CHP, kutuplaştırmayan, birleştiren, düşmanlığı değil, yurtta ve dünyada barışı esas alan, ülkemizi hak ettiği ilerleme ivmesine kavuşturacak, vatandaşlarına refah ve huzur içinde bir arada yaşamalarını sağlayacak yeni bir düzen tesis edecek.

►Toplumsal huzur ve barış yeniden tesis edilecek. AKP’nin sorumsuzluk ve cezasızlık politikasına son verilecek, kanun önünde tüm yurttaşlar eşit olacak.

►Bireysel silahlanmanın önüne geçilecek.

►Kadına şiddeti önlemek devletin en temel politikası olacak. İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe alınacak.

►Çocuklarımızın geleceğini karartan her türlü tacizci zihniyetle mücadele edilecek.

►Hayvanları koruyan yasal altyapı oluşturulacak.

►Medyada tehdit, sindirme ve sansür olmayacak.

►Engelli ve yaşlılar her türlü şiddete karşı korunacak.

►Üniversiteler şiddetin değil gençlere saygının ve özgürlüğün mekanları olacak.