CHP, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Türkiye genelinde cadde ve sokak aydınlatmasında değişikliğe giderek vatandaşın karanlık çilesini artıracak yeni bir hazırlık içinde olduğunu açıkladı.

AKP sokakları karanlıkta bırakmaya devam edecek

Hüseyin Şimşek

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, aydınlatma ve enerji konusunda iktidarın tartışmalı uygulamaları sürdüreceğini açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, sokak ve caddelerin genel aydınlatmasının sabahları 30 dakika erken bitirilmesi, akşamları ise 15 dakika geç başlatılması yönünde hazırlık yapıldığını duyurdu.

CHP’li Akın, iktidarın kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle özellikle batıda vatandaşların karanlıkta yola çıkmasına tepkiler sürerken karanlık çilesini artıracak yeni bir düzenleme hazırlığı yapıldığına işaret etti. BirGün’e konuşan Akın, Türkiye genelinde kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan ve yaya geçidi ile kamuya ait park ve bahçe gibi yerlerin genel aydınlatılmasında değişiklik yapılacağını ifade etti.

45 DAKİKA AYARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan genel aydınlatmaya yönelik saat değişikliğinin yapılacağını kaydeden CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“Sokak ve caddelerin genel aydınlatmasında vatandaşları daha da karanlıkta kalmasına neden olacak bir hazırlık yapıldığı yönünde duyumlarımız var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan özel elektrik dağıtım şirketlerine gönderilen bir yazıyla önümüzdeki günlerde genel aydınlatmanın uygulanacağı saatlerde değişiklik yapılacağı kaydediliyor. Edindiğimiz bilgiye göre sokak ve caddelerin aydınlatmaları sabahları 30 dakika erken bitirilip, akşamları ise 15 dakika geç başlatılacak. Başka bir deyişle sokak ve caddeler 45 dakika karanlıkta kalacak. Zaten kalıcı yaz saati uygulamasında ortaya hiçbir inandırıcı veri koymadan inat edildiği için vatandaşlarımız karanlıkta yollara çıkıyor. Bu yetmezmiş gibi şimdi de vatandaşlarımız sabahları evden çıkıp adım attıkları sokakların aydınlatması da 30 dakika erkenden bitecek.”

KAYGILAR ARTACAK

“Sokak, bulvar ve caddelerin aydınlatmasının toplamda 45 dakika azaltılması anlamlı bir tasarruf sağlamaz. Tam tersine toplumda zaten sabah karanlığında yola çıkmanın yarattığı kaygıları artırır. Vatandaş zaten karanlıkta yola çıkmak istemediğini söylüyor. Şimdi vatandaşın karanlık çilesini daha da artıracak yeni bir uygulamaya geçmeyin. İktidar tasarruf yapmak istiyorsa önce kendisinden başlasın.”