AKP Sözcüsü büyük kongre için tarih verdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediyelerdeki istifalar: “Cumhurbaşkanımızın metal yorgunluğu dediği bu heyecanı, bu duyguyu, ilk günkü aşkı kaybedenler için geçerlidir. (…) Ankara (Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek) yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir'den de aynı şeyi bekliyoruz. (…) Bunu yapmazsa, bunun sonuçları demokratik meşruiyet zemininde konuşulur, tartışılır ve yeni kararlar verilir.”

CHP’nin erken seçim çağrısı: “Ucuz siyasi hamle, gündemizde erken seçim yok.”

Genel Kongre tarihi: "Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacağız ve Mart sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Büyük Kongre için olağan tarih olarak da 12 Eylül gibi görüyoruz ama bu tarihte bir değişiklik olabilir."

Büyükada davasında yargılanan insan hakları savunucularının arabuluculuk yoluyla tahliye edildiği iddiası: “Maalesef Alman Dışişleri Bakanı (Sigmar Gabriel) seçim öncesi sürdürdüğü hoş olmayan tavrını sürdürüyor. Kullandığı ifadeler bu ülkenin hakimlerine, savcılarına, hukuk sistemine, yargısına hakarettir. Bu ülkede müzakereyle, uluslararası görüşmelerle yargı karar vermez. Yargı kendi tarafsızlığı ve bağımsızlığı gereği karar verir. Dışişleri Bakanı'nın kullandığı, (eski Almanya Başbakanı Gerhard) Schröder'in arabuluculuk yaptığı ve bu arabuluculuğun sonucunda da söz konusu tutukluların serbest bırakıldığı ifadesi son derece çirkin bir ifadedir."

Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlık ilanı: "Katalonya Özerk Bölgesi’nin tek taraflı bağımsızlık ilan etmesini doğru bulmadığımızı daha önce belirtmiştik. İspanya’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz.”