AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel'in, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e basın toplantısında "Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?" diye sorduktan sonra ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını belirterek, “AB kurumları sığınmacılara dönük zulme de gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kalıyor” dedi.

AKP Sözcüsü Çelik: AB, gazetecilerin tehdit edilmesine sessiz kalıyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Yunanistan’ın göçmen politikasına ve Avrupa Birliği’nin (AB) bu konudaki tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Yunanistan Başbakanı Miçotakis sığınmacılar konusunda defalarca doğru olmayan şeyler söyledi. Ve defalarca Türkiye’ye iftira attı” diyen Çelik, Yunan güçlerinin sığınmacılara ‘zalimce davrandığını’ dile getirdi.

Çelik, bunun karşısında ise dünya ve Avrupa’nın sustuğunu ifade etti. Yunanistan’ın ‘sığınmacıların botlarını şişleyerek ölüme sürüklediğini’ söyleyen Çelik, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e sığınmacılarla ilgili soru soran Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel’in ülkeyi terk etmek zorunda kalmasına AB’nin ses çıkarmamasını eleştirerek sözlerini şöyle noktaladı:

“Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e basın toplantısında, 'Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?' diye sordu. Gazeteci bu olaydan sonra defalarca tehdit aldı. Yunanistan’ı terk etmek zorunda kaldı. Tüm bunlar bir AB ülkesinde oldu. AB kurumları sığınmacılara dönük zulme de, gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kalıyor.”