AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin değerlendirmede bulunuldu. Toplantı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik muhalefete yüklendi.

Kaynak: AA
AKP Sözcüsü Çelik: Bugün masa yumruklayarak süreci sürdürmeye çalıştı

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 18.10'da başladı.

Parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin değerlendirmede bulunulduğu, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ikinci tur seçimine yönelik de stratejilerin ele alındığı belirtildi.

Basına kapalı yapılan toplantı 3 saat sürdü.

ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası açıklama yaptı. Çelik, "Kampanya süreci tamamlandı. Sandık kuruldu. Sandığın kurulmasıyla birlikte bir tablo ortaya çıktı. Seçimlerin 2. turuyla ilgili değerlendirmemizi yaptık. Önümüzdeki dönemde aynı siyasi değerlerle kampanyamızı yürüteceğiz." dedi.

Çelik'in konuşmasında öne çıkanlar şöyle: 

- Seçimlerin 2. turuyla ilgili değerlendirmemizi yaptık. Önümüzdeki dönemde aynı siyasi değerlerle kampanyamızı yürüteceğiz. Vatandaşlarımızın demokrasiye olan inancı bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşmiştir. Dünya gıpta ile bakmıştır. 

- Vatandaşlarımız iradesi darbelerle sürekli budanmıştır, işlemez hale getirilirmiştir. Vatandaşlarımızın sandık iradesine sahip çıkmıştır. Yüzde 90 katılım olmuştur. Cumhurbaşkanımız açık ara önde bitirmiştir. AK Parti ve Cumhur İttifakı Meclis'te güçlü bir çoğunluk elde etmiştir. Cumhurbaşkanımızı gösterilen teveccüh yeni bir rekora imza attığını göstermektedir.

- Dünden beri bir kampanyayla karşı karşıyayız. CHP klasiği önümüze getirildi. Oldu bitiyle aday önümüze getirildi. 'Ezici çoğunlukla alacağız' diye bir propaganda çalıştırılıyor. Arkasında da buna karşı çıkan her kesime bir dayatma yürütülüyor. Listeler yayınlanıyor. Hangi bürokratların görevden alınacağına dair listeler yayınlıyorlar.

- Bugün masa yumruklayarak süreci sürdürmeye çalıştı. Dün sahte verilerle seçim sonucu ve cumhurbaşkanı ilan etmeleri ve bunların yanlış çıkmasına rağmen bizi suçlamaya devam ettiler. 

Ayrıntılar geliyor