AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugünkü CHP grup toplantısında 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan “ortak bildiri” tartışması hakkında sarf ettiği sözlere cevap verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
AKP Sözcüsü Çelik, Özgür Özel'i hedef aldı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 12 askerin ölümünün ardından ortak bildiriye imza atmayan Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkan Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulundu.

Ömer Çelik, “Özgür Özel, CHP'ye büyük bir siyasi kötülük yapmıştır. Bu bildiriye imza atmamayı tercih ettiler. Tepki görünce 'biz bildiri yayınladık' diye ortaya çıktılar. Hiç kimse TBMM'de teröre karşı ortak bildiriye imza atmama tavrını gösteremez” dedi.

Ömer Çelik, bugün akşam saatlerinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Özel'in, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sarf ettiği "kötü insanlar" sözlerini değerlendiren Çelik, şunları söyledi:

"Netanyahu gibilerinin, PKK ve benzeri terör örgütleri gibi sayın Cumhurbaşkanımıza karşı söyledikleri söylemleri tekrar etme misyonunu seçmişse bu Özgür Özel'in bileceği iştir. 'Kötü insanlar' diye bir ifade kullandı. Biz bunu çok iyi biliriz. En son hangi kötülerin Türkiye'ye hangi kötülükleri yapmak adına 14 Mayıs öncesi yaptıkları konuşmaları gördük. Terör örgütleriyle aynı dili kullanan bir yaklaşım sergilediler. Özgür Özel, CHP'ye büyük bir siyasi kötülük yapmıştır. Bu bildiriye imza atmamayı tercih ettiler. Tepki görünce 'biz bildiri yayınladık' diye ortaya çıktılar. Hiç kimse TBMM'de teröre karşı ortak bildiriye imza atmama tavrını gösteremez. Bu bir siyaset biçimi değildir. Biz bunu reddediyoruz. CHP ile anlaşamadığımız çok konu olsa da terörle mücadele konusunda ne kadar ciddi olduklarını gördük. Ama bu tavırlar son dönemlerde ortaya çıktı. Bu geçen dönemki CHP yönetiminde başladı şu anki yönetimde doruğa ulaşmış durumda. 'Biz bedava siyaset yapmıyoruz' diyor ama ilham aldıkları yerin son derece kötü bir görünüm çizdiğini göstermek lazım. Hem Türkiye'ye kötülük yapmak istiyor hem de CHP'ye kötülük yapmak istiyor. Yaptıkları siyaset kötü bir siyaset, kalitesiz bir siyaset. Bir nefret siyasetidir. Suriye ve Irak tezkerelerine Mehmetçik'e yetki veren tezkerelere hayır demekle başlayan bir süreçtir bu. Daha önceleri CHP hiçbir dönemde 'hayır' demezdi. Maalesef bu dönemde bunlarla birlikte ortaya çıkmış durumda. CHP'de geçmişten gelen milli değerler konusunda hassas olanlar, imza atılmaması karşısında 'bunlar yanlıştır' diyenler, CHP'ye ve Türkiye'ye bu kötülüğün yapılmasını engelleyecek kişilerdir. Mehmetçik'in yanında durmanın herhangi bir şartı olmaz. Yaptığınız yanıştır milletten özür dilenmesi gereken bir husustur. Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığınız dil nefret dilinin siyasetidir.”

ADAY BELİRLEME SÜRECİ SÜRÜYOR

AKP Sözcüsü Çelik, AKP'nin yerel seçimlerle ilgili aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Aydın, Hatay, Diyarbakır, Muğla ve Van'da çalışmaların tamamlandığını belirttti. Çelik, "Cumhurbaşkanımız normal mesaisine devam ederken illerimizle görüşmeye devam ediyor. Aday toplantısı daha sonraki görüşmelerde ele alınacak" diye konuştu.