Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç’ın sözlerine yanıt vererek, “Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den de bir açıklama yapılmadığı doğru değildir” dedi.

AKP Sözcüsü Çelik’ten Bülent Arınç’a yanıt: Tabii ki adayımız Sayın Cumhurbaşkanımızdır

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik sözlerine, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yayımlanmamış bir röportajına değindi ve “Değerli arkadaşlar belki çok kısa oldu ama tarihimiz açısından çok önemli bir şeye değinmek istiyorum. İngiliz arşivlerinde Atatürk'ün bugüne kadar bilinmeyen İngiliz gazetesinde verdiği bir röportajı ortaya çıktı. Kapitülasyonlara hiçbir alanda izin verilmeyeceğini söylüyor” ifadelerini kullandı.

Soru-cevap bölümünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Bülent Arınç’ın geçtiğimiz günkü “Devlet Bahçeli adayımız Erdoğan diyor, AK Parti açıklama yapmıyor” şeklindeki sözlerine cevap verdi. Çelik şöyle konuştu:

“Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den de bir açıklama yapılmadığı doğru değildir. Hemen hemen bütün il kongrelerimizde teşkilatlarımızla bir araya geldiğimiz her yerde bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyoruz. Tabanımızın, vatandaşlarımızın görüşü budur. Hiçbir gölgeli alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Defalarca açıklandı. Bu apaçık bir gerçek.”

Çelik’in sözlerinden satır başları şöyle:

MGK BİLDİRİSİNDEKİ EKONOMİ VURGUSUNU SAVUNDU

“Onların kafasındaki geçmiş yıllardaki MGK'yı siyasetin üzerinde bir vesayet olarak algıladıkları için, halbuki gerçek MGK ülkeyle ilgili her değerlendirmeyi güvenlik meselesi olarak değerlendirir. Örneğin bunun en başında Türkiye Cumhuriyeti devletinin etrafındaki ekonomik gelişmeler tabii ki önemlidir.”

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

“Burada tabi ki Bakanlığın bir yetki alanı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Kendi yaklaşımımızı ortaya koyarken onların sahasına girmekten kaçınmak isterim. Kuşkusuz AK Parti MYK'sı bu konuyu değerlendirdi. Çeşitli görüşler ortaya koyuldu. Bu bizim siyasi görüş olarak ortaya koyduğumuz yaklaşımdır. Benim söylemem doğru değil. Orada komisyon var. Hakkaniyetli ve makul bir asgari ücret tablosunun ortaya çıkması için bütün enstrümanlar değerlendiriliyor. Değerli vatandaşlarımızın hiç kuşkusu olmasın. Bize iletilen her mesajı alıyoruz. Çeşitli alınan kararların zor zamanları oluyor, kolay zamanları oluyor. Kolay zamanların da zor zamanların da farkındayız.”