Google Play Store
App Store

MYK sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Korona günleri 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin sona erdiğinin işareti olarak ele alınacak. 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük kriz ile karşı karşıyayız" dedi

AKP Sözcüsü Çelik: Vatandaşa götürülen hizmetin üzerine parti damgası vurmaya gerek yok

MYK sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "71 ilde 172 öğrenci yurduyla yurt dışından getirdiğimiz vatandaşlarımızın karantinada olmasını sağladık. 25 binden fazla vatandaşımız Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere Türkiye'ye getirilecek" dedi.

Ömer Çelik, "Valiler başkanlığı kurulu dışında bu tarz uygulamalar olduğu takdirde bazı vatandaşlarımıza hizmet ulaşmaz. Kimsenin yapmak istediği bir hizmet iyilik engelleniyor diye bir şey yoktur. Vatandaşa götürülen hizmetin üzerine parti damgası kişisel damga vurmaya gerek yoktur" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in kişisel damga vurgusuna rağmen devletin yaptığı yardımlarda AKP logosu yer almıştı.

Ramazan Bayramı sonrasında Türkiye’de normalleşme sürecinin konuşulabileceğini ifade eden Çelik, “Ne kadar çok tedbirlere uyarsak o kadar pandemiden hızlı kurtulacağız. Artık bayram sonunda normalleşmenin başlanacağını konuşuyoruz tabi ki tedbirlere uyarsak. Kademeli olarak kısıtlamaların kaldırılmasını düşünüyoruz” dedi.

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’nin 100. yılı nedeniyle Meclis’te düzenlenecek resepsiyona katılmayacağını açıkladı.

Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız katılmayacak 23 Nisan oturumuna. Cumhurbaşkanımız günlük mesaisinin büyük bir kısmını kriz ile mücadele olmak üzere devletin işlerine ayırmaya devam ediyor. O gün gruplar adına konuşma yapılıyor. Cumhurbaşkanımız locadan izliyordu, yine bulunduğu yerden izleyecektir. Kendisinin bir konuşması zaten yok" diye konuştu.

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

- Normal bildiğimiz hayatta köklü değişiklikler oldu.

- Korona günleri 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin sona erdiğinin işareti olarak ele alınacak. 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük kriz ile karşı karşıyayız

- Tarih boyunca salgınlar hep ülkelerin ilişkilerini etkiledi.

- En çarpıcı konulardan bir tanesi AB içerisindeki tartışmalar. Bugün İtalya ve İspanya AB'nin kendilerine yardım etmediklerini söyledi. AB, 'yardım götürmekte geç kaldık' dedi. Efsanevi Avrupa dayanışmasının virüs karşısında darmadağın olduğu görüldü.

- Dünya artık bundan sonra temel insani konuları ele alacak.

- Ulusal mücadelenin tamamlayıcısı küresel mücadeledir.

- Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrim, Türkiye'yi bu konularda son derece hazırlıklı hale getirmiştir. Ülkemiz bu salgına hazırlıklı yakalandı. Salgına diğer ülkelerden daha hazırlıklı yakalandık. Gelişmiş ülkelerin sağlık politikaları insan odaklı değil.

- 71 ilde 172 öğrenci yurduyla yurt dışından getirdiğimiz vatandaşlarımızın karantinada olmasını sağladık. 25 binden fazla vatandaşımız Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere Türkiye'ye getirilecek. Ülkemize gelmek isteyen vatandaşlarımızı getireceğiz.

- Koordinasyonsuzluk çıktığı anda salgınla mücadelede zaaf oluşur. Bazı belediyelerin ekmek dağıtılmasının engellendiği haberleri var. Kimsenin hizmet yapması engellenmiyor. Elindeki imkanı herkes pandemi kuruluna getirilecek, oradaki Vefa Sosyal Destek Grupları üzerinden halkımıza dağıtılacak. Bu merkezi bir planlamayla yapılmazsa, mücadelenin doğasına aykırı bir iş yapılmış olur. Bunu yasakçılık gibi sunanlar doğru söylemiyor. Bu bir yalan siyasetidir.

- Vatandaşa götürülen hizmetin üstüne parti damgası vurmaya gerek yok. Devletin, belediyelerin bütün imkanları vatandaşındır.

- Şimdiki zaman, partizanlık yapma zamanı değildir. Salgınla mücadele ederken tek bir partimiz var, o da vatandaş partisi.

- Salgınla mücadele için genelgelere uyulmalıdır.

- Ülkelere yardım salgınla mücadelenin teknik boyutudur. Yardımlarımız 44 ülkeye ulaşmıştır.

- KKTC'nin bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır.

- Yalan haber karaborsası kurulmuştur. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapıldığına dair yalan haberler üretilmektedir. Bu haberlere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

- Bayram sonrası normalleşmeyi konuşmaya başlayabileceğiz. Bunun gerçekleşmesi tedbirlere uymamıza bağlı.

- Sağlık çalışanlarımız kahramanlık örneği gösteriyorlar.

SORU - CEVAP

- (23 Nisan) Cumhurbaşkanımız 23 Nisan oturumuna katılmayacak. Meclis Başkanımız çok güzel bir çağrı yaptı. O gün saat 21'de hepimiz camlardan pencereden İstiklal Marşımızı okuyacağız.

- (İnfaz düzenlemesi) CHP siyasi tarihi boyunca çok kez AYM'ye başvuru yaptı. Alakasız bir şekilde birisi suç işlediği zaman bu düzenlemenin neticesi gibi sunulmaya çalışıyor.