AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları; “Miting takvimi seçime 1.5 ay kala başlayacak. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul, Ankara ve İzmir’deki faaliyetler gibi diğer illerde de hem adayları açıklayacak hem de mesajlarını verecek.” “Manifestoyu da açıklayacağımız geniş katılımlı tanıtım toplantısını 31 Ocak Perşembe günü yapacağız.” “MHP ile […]

AKP Sözcüsü: Kürtlerin tek dostu Türkiye Cumhuriyeti’dir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları;

  • “Miting takvimi seçime 1.5 ay kala başlayacak. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul, Ankara ve İzmir’deki faaliyetler gibi diğer illerde de hem adayları açıklayacak hem de mesajlarını verecek.”
  • “Manifestoyu da açıklayacağımız geniş katılımlı tanıtım toplantısını 31 Ocak Perşembe günü yapacağız.”
  • “MHP ile ortak mitinge olumlu bakıyoruz, genel başkanların takdiri.”
  • (Kulüplerin borçlarının yapılandırılması) Bir borç silme yoktur, iki yapılandırma vardır. Bu futbol hayatımıza olumlu büyük bir katkı sağlayacaktır. Çiftçinin hayatına da bir eksiklik ya da olumsuz bir söz konusu değildir.
  • (Enflasyon rakamları) AK Parti’nin 16 yıllık ortalamasına baktığınızda 9,54’tür. Yani tek rakamdır, 10’un altındadır. Önceki 14 yılın ortalaması ise yaklaşık 70,3 civarındadır.
  • TÜİK’in yaptığı işlerde, kullandığı metodlarda uluslararası standartlardan bir sapma ya da bir gerileme yoktur. Tam tersine yüksek standartta iş yapmaktadır.
  • “Pompeo da Bolton da PYD/YPG’nin Kürtleri temsil etmediğini, bir terör örgütü olduğunu apaçık bilmektedir. Burada net bir tablo vardır; Türkiye bir müttefik ülkedir, bir NATO müttefikidir. ABD’nin aklına müttefik deyince ilk Türkiye gelmelidir. Ama terör örgütünden DEAŞ’a karşı ‘müttefikimiz’ diye bahsetmeleri büyük bir kırılmadır. Amerikan siyasi, güvenlik düşüncesinde bir kırılma noktasıdır. İkincisi silah verdikleri kesimler hem Kürtlere hem Araplara zulmettiler hem kendilerinin olmayan topraklar üzerinde devletçikler kurmaya çalıştılar, bir gasba imza attılar. Bunlara bu imkanları verenler Suriye’de daha büyük etnik ve bölgesel çatışmaların çıkmasını tetiklediler.

‘KÜRTLERİN EN BÜYÜK DOSTU TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR’

  • Hiç kimse Kürt kardeşlerimize sahip çıkma konusunda Türkiye Cumhuriyeti’ne ders veremez. Kürtlerin en büyük dostu, hatta tek dost devlet Türkiye Cumhuriyeti’dir diyebilirim. Türkiye Cumhuriyeti devletine ‘Kürtlere dokunmayın’ diyen kim varsa kendileri aynaya baksınlar, Kürtlere yaptıkları zulmü hatırlasınlar. Birisi Türkiye Cumhuriyeti’ne ‘Kürtlere dokunmayın’ diyorsa kesin bilelim bunu söyleyenlerin terör örgütleriyle ilgili pozitif hesapları vardır, Kürt kardeşlerimizle ilgili olumsuz hesapları vardır” diye konuştu.
  • Türkiye’nin güvenlik meseleleri herhangi şekilde zamana oynamaya, süreci uzatmaya, pazarlığa tabi değildir. Bir gece ansızın oraya gidebiliriz.
  • (Fazıl Say’ın Truva Sonatı daveti) Sayın Cumhurbaşkanımız bu davete, konsere katılmak istiyorlar.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemelen hafta içi CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile Saray’da görüşeceğini bildirdi.