AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Afrin harekatında Türkiye’nin haklı olduğu görüldü. Kendi insanımız, coğrafyamız tehdit altındaydı. Türkiye meşru haklarını kullanmıştır. Çifte standart ve samimiyetsizlik sona ermeli. AKDENİZ’DE GÖÇMEN FACİASI Medeniyet, tarih denizi olan Akdeniz’in ölüm denizine dönüşmesi insanların sorumluluğu değildir. Türkiye bu insanlara […]

AKP Sözcüsü’nden MYK sonrası açıklamalar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Afrin harekatında Türkiye’nin haklı olduğu görüldü. Kendi insanımız, coğrafyamız tehdit altındaydı. Türkiye meşru haklarını kullanmıştır. Çifte standart ve samimiyetsizlik sona ermeli.

AKDENİZ’DE GÖÇMEN FACİASI

Medeniyet, tarih denizi olan Akdeniz’in ölüm denizine dönüşmesi insanların sorumluluğu değildir. Türkiye bu insanlara uygun göç yolları oluşturmak gerektiğini söylüyor. Avrupa’nın birçok yerinde bu insanlar denize düştüğünde saatler sonra müdahale eden ülkelerin büyük sorumluluğu vardır.

Türkiye Avrupa ile göç anlaşmasını yapmadan önce neredeyse her gün yüzlerce insan ölüyordu. Türkiye ölümden kaçan insanlara kucak açmıştır. Sadece mülteciler değil insanlık ölüyor.

YEREL SEÇİM

Cumhurbaşkanımız illeri ziyaret etmeye devam ediyorlar. Bugün teşkilat başkanlığımız sunum yapacaklar. Geniş ve kapsamlı bir MYK gündemimiz var.

SORU CEVAP

(MHP’nin aday tanıtımı) Bizdeki bilgilere göre henüz bir davet ulaşmadı. Davet ulaştığında Cumhurbaşkanımız tarafından en iyi şekilde değerlendirileceği ortadadır. MHP’nin bunu nasıl yapacağı MHP’nin takdirindedir.

KARADENİZ’DEKİ GEMİ KAZASI

Kerç Boğazı’nda iki gemi alev almış. Gemicilik dairemiz irtibat halinde. Gemilerin sahiplerinin Türk olma ihtimali var. Bir gemide patlama olmuş, diğeri de bundan etkilenmiş. 31 mürettebatın 16’sı Türk. Rusya 10 tane arama kurtarma botunu buraya göndermiş. Birimlerimiz koordinasyon halinde.

FAZIL SAY KONSERİ

Çok güzel bir konser oldu. Sanatçımıza teşekkür ediyoruz. Hepimiz çok etkilendik. Dinamik bir salondu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve heyet bu konseri dinledi. Kara Toprak’tan İzmir Marşı’na ve Truva Sonatı’na kadar. Fazlı Say’la gurur duyduk.

Sayın Cumhurbaşkanımız kulise geçerek bir sohbet oldu. Önemli bir hatırlatmada bulundu. Truva destanı hemen her yerde edebiyata sinmiş durumda. Cumhurbaşkanımız şu anektodu nakletti. Yunanlılar’ın İzmir’e doğru geri çekilirken Yunan tarihçiler, Atatürk’ün “Truva’nın intikamını aldık” dendiği söylendi.

Değerli tarihçimiz Murat Bardakçı’nın da bu konuda yazıları vardı. Cumhurbaşkanımızın bu Truva Savaşı ve Atatürk’ün bu benzetmesiyle birlikte aynı yaklaşımın hala sürdüğünü hatırlatması güzel bir benzetme oldu.

‘ABD’Lİ SENATÖRE PYD-PKK İLİŞKİSİ VİDEO İLE GÖSTERİLDİ’

Katar’da ABD yetkilileri ile Taliban yetkilileri bir görüşme yapıyorlardı. Ne zaman Afganistan’da barış görüşmeleri sağlansa maalesef böyle bir şey ortaya çıkıyor. Bunu barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir saldırı olduğunu değerlendiriyoruz. 120 civarında hayatını kaybeden var. Afganistan’a başsağlığı diliyüoruz. Barış görüşmeleri devam etmelidir. Bu yoldan saptırma eylemlerine karşı bu süreç devam eder. ABD’li Senatör’ün Graham’ın Türkiye’ye ziyareti oldu. Kendisi bu olayları takip eden birisi. ABD’nin oradan çekilmesine karşı açıklamaları olmuştu. Türkiye’nin karşı karşıya olduğu güvenlik tehditlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. PKK ile YPG-PYD ilişkisine dair kendtisine videolar seyrettirilirdi. Bunlara ilk kez izlediğini söyledi. Bu konuda Türkiye’nin güvenlik değerlendirmesiyle herkesin sempatik olması gerekiyor.

ABD ASKERİNİN ÇEKİLMESİ

Fırat’ın doğusunda, Suriye’nin kuzeyinde ortaya çıkan tablo, Türkiye için birinci dereceden tehdittir ve Türkiye Cumhuriyeti bu tehdidi bertaraf edecektir.

HATAY BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ’A SORUŞTURMA

Çelik, Hatay Belediye Başkanı’nın ‘Suriyeliler’ açıklamasına tepki göstererek, “Sözü nefret suçu.” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ‘Ben başkan adayıyım.’ dese şu an kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan’ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay’ı kazanabilecek durumda olabilecek.” ifadelerini kullanmıştı.