Ülkeyi zam yağmuruna maruz bırakan iktidarın politikaları, sonunda yurttaşı yaya da bıraktı. Akaryakıta yine zam gelmesi başta deniz ve kara olmak üzere ulaşımda da büyük zam yapılması beklentisi yarattı.

AKP yaya bıraktı

EKONOMİ SERVİSİ

Ekonomide yaşanan kötü gidişat, yüksek kur artışı ve akaryakıt fiyatlarındaki önlenemez yükseliş, ulaşımı da vurdu. Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 62 kuruş, motorinin litre fiyatına 55 kuruş ve LPG’nin litre fiyatına 57 kuruş zam geldi. Zamlar, vatandaşları yaya bıraktı.
Ekonomik krizin etkisiyle ulaşıma birbiri ardına zamlar yapılıyor. İzmir’de taksimetre açılış ücretlerine ve kilometre ücretlerine de zam geldi. İzmir’in ardından Erzincan’da da taksi ücretleri zamlandı. İndi-bindi 20 TL oldu. Iğdır’da ulaşım ücretlerine yapılan zamla birlikte toplu taşımada gidiş dönüş ücreti 12 TL’ye çıktı. Duruma tepki gösteren öğrenciler, kentte yürüyüş yaptı.

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır da zam yapılan kentler arasında yer aldı. Belediyenin mevcutta 2 TL olan tam ücret 2,75 TL’ye, indirimli olan 1,25 TL ise 1,60 TL’ye çıktı. Minibüsle ulaşımda tam ücret 2,5 TL’den 3,25 TL’ye, özel halk otobüslerinde ise 3 TL’ye yükseldi. Taksilerde ise taksimetre açılışı 3,5 TL’den 4 TL’ye, kilometre başı ücret ise 3 TL’den 4 TL’ye çıktı.

Başkent Ankara’da durum farklı olmadı. Ankara’da taksi ücretlerine yüzde 20’den fazla zam yapıldı. Taksilere indi-bindi ücreti 15 TL olarak belirlenirken açılış ücreti 6 TL ve kilometre başı ücret de 4,70 TL oldu.

DENİZ SEFERLERİ İPTAL

Kötü ekonomik koşulların taşımacılık üzerindeki etkileri, TURYOL’u da vurdu. Deniz taşımacılığı yapan TURYOL bazı seferlerine ara verdi. TURYOL’dan yapılan açıklamada, artan maliyetler nedeniyle İstanbul kalkışlı Çınarcık ve Esenköy seferlerini ve Kadıköy, Karaköy, Eminönü seferlerini durdurmak zorunda kaldıkları bildirildi. Ekonomik kriz vurgusunun yer aldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşulların tetiklediği önlenemez enflasyon artışları, denizde kullandığımız akaryakıta son 1 ay içinde 32, 1 yıl içinde ise 110 oranında uygulanan fiyat artışı yaşandı. Gemilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik malzemelerin fiyatlarının dövize endeksli oluşu, dövizin yine 1 yıl içinde yaklaşık 100 artışı gibi birçok faktör artık bizleri maliyetlerimizi karşılayamayacak boyuta getirmiştir."

KONTAK KAPATACAKLAR

Şoförlerin zamlar ve artan maliyet nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Şoför esnafımız artık akaryakıta gelen zamlara karşı ayakta duramıyor ve kontak kapatma noktasına geldi. Vatandaşları mağdur etmemek ve taşıma faaliyetlerinin kesintisiz sürmesi için akaryakıta gelen zamların taşıma ücretlerine yansıtılması artık kaçınılmaz oldu” diye konuştu.

“Şehir içinde taşıma faaliyetinde bulunan taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü ile yolcu taşıyan esnafımız, akaryakıta gelen zamlardan dolayı ciddi şekilde zarar görüyor” diyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, zamların gerekçeleri hakkında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Aralık ayında motorin ortalama 6,60 TL iken daha 9 Aralık itibariyle 10 TL’nin üzerine çıktı. Tüm kazancı en önemli giderlerinden biri olan akaryakıta giderek eriyen şoför esnafımız kontak kapatmak değil çalışmaya devam etmek istiyor. Kazancından kendisine neredeyse pay kalmayan bu şoför esnafımızı, akaryakıttaki artışa karşı korumak için akaryakıt fiyatlarındaki farkın taşıma ücretlerine yansıtılması gerekiyor.”

SERVİSLERE DE ZAM TALEBİ

Servis şoförlerinin de zamlar konusunda sıkıntı yaşadığını ve sözleşmelerin güncellenmesi gerektiğini kaydeden Apaydın, şöyle devam etti: “Taşımalı eğitim kapsamında çalışan servisçi esnafımızın sözleşmeleri her yıl Haziran’da yapılıyor. Dolayısıyla maliyet tespitinde de o tarihlerdeki akaryakıt fiyatları dikkate alınıyor. Örneğin Haziran ayında sözleşmeler yapılırken motorin ortalama 7,43 TL iken şimdi 10 TL’nin de üzerinde. Pandemi döneminde 1,5 yıl hiç çalışmayan servisçi esnafımız okulların açılmasını dört gözle beklerken şimdi de artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları karşısında zorlanıyor. Servisçi esnafının taşıma hizmetini yapabilmesi, ayakta kalabilmesi için akaryakıttaki artış farkının güncel taşıma ücretlerine yansıtılmalı.” Ekonomi Servisi

***

İşe çıkmak zarar oldu

Mecidiyeköy Şişli’de taksicilik yapan İbrahim Özörtbaş ise işe çıktığında eve zararla döndüğünü söyledi. Özörtbaş şöyle konuştu: “Taksimetre zammı olsa da bizi kurtarmaz. Artık taksiciliğe bırakacağım. Bir ay önce günlük yakıt harcamam 80 liraya yakındı şimdi ise 200 TL oldu. Uzun yol gidince dönüşte zarar ediyoruz. Kontak çalıştırmak zarar etmek anlamına gelmeye başladı. Her gün işe çıkınca 70-100 lira arasında zarar etmiş eve dönüyorum.”

***

Servisçiler protesto etti

Manisa’da işçi servisi sahipleri ve şoförler Organize Sanayi Bölgesi’nde eylem yaptı. Servis sahipleri taşıma ücretlerinin artan akaryakıt zamları altında eridiği gerekçesiyle sanayi içerisinde uzun konvoylar oluşturarak, taşımacılık sektörünün bittiğini simgeleyen temsili tabut arkasında cenaze namazı kıldı. Şehirlerarası Personel ve Öğrenci Taşımacıları Derneği Başkanı Celal Atak, "Dolar, euro uçuyor, uçtukça yedek parça fiyatları da uçuyor, depomuzu bile 2 kez aynı fiyattan dolduramaz olduk. Bizim bu mesleği bu şartlarda yapmamız imkânsız bir hal aldı" dedi.