Meclis’teki bütçe görüşmelerinde başka partilerden seçilip AKP’ye geçen milletvekillerine tepki vardı. Mehmet Ali Çelebi’ye seslenen muhalefet vekilleri, “Gezmediği parti kalmadı, her bütçede ayrı partiden konuşuyor!” dedi.

AKP'ye geçen Çelebi'ye Meclis'te tepki: Her bütçede ayrı partiden konuşuyor
Görsel: DepoPhotos

Önce CHP’den ayrılıp Memleket Partisi'ne geçen, sonra bir süre bağımsız kalan, son olarak ise AKP’ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde eleştirilerin hedefi oldu.

Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde kürsüye çıkan Çelebi, AKP milletvekillerince sık sık alkışlanırken muhalefet milletvekillerinin ise tepkisi ile karşılaştı.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, çok sayıda milletvekili, Çelebi konuşurken, “İki-üç sene önce farklı konuşuyordun. İki sene sonra daha da farklı konuşursun. Dönmeye devam!”, “Gezmediği parti kalmadı, her bütçede ayrı partiden konuşuyor!”, “Seni görünce bizim aklımıza topaç geliyor” gibi sözlerle seslendi.

Mehmet Ali Çelebi, 2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki bütçe görüşmelerinde CHP adına, 2021’deki bütçe görüşmelerinde Memleket Partisi adına konuşma yapmıştı.

Öte yandan İYİ Parti’den seçilip AKP’ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’a da “Dönüş hızından elektrik üretilir senin” diye seslenildi.