AKP’ye geçen, İsmail Ok’un, MHP ile İYİ Parti’deki ve bağımsız olduğu dönemdeki siyasi serüveni dikkat çekiyor. Erdoğan’la birlikte açıklama yapan Ok, AKP’liliğe hızlı başlarken; Binali Yıldırım’ın duygulanıp ağlaması da gündem oldu.

AKP’ye geçen İsmail Ok’un dikkat çeken siyasi serüveni

HABER MERKEZİ

MHP ile İYİ Parti’de siyaset yapan, bir süre bağımsız milletvekili olan ve son olarak AKP’ye katılan İsmail Ok’un siyasi serüveni dikkat çekiyor.

akp-ye-gecen-ismail-ok-un-dikkat-ceken-siyasi-seruveni-1006060-1.

MHP'DEN KOVULDU

İlk olarak MHP’de siyasete başlayan Ok, 2009’da Balıkesir Belediye Başkanlığı’na seçilmişti. 2014’te yine aday olan Ok, belediye başkanlığını AKP’den Ahmet Edip Uğur’a kaybetti. İsmail Ok, 2017’de MHP’den Balıkesir Milletvekili’yken partisinden ihraç edildi. Ok ile birlikte, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve Sinan Oğan da partiden ihraç edilmişti.

akp-ye-gecen-ismail-ok-un-dikkat-ceken-siyasi-seruveni-1006061-1.

İYİ PARTİ'DE EL ÖPTÜ

MHP’den kovulan İsmail Ok daha sonra İYİ Parti’ye geçti. İYİ Parti’den Balıkesir Milletvekili seçilen Ok, 2019 Yerel Seçimleri’nde CHP’li Ahmet Akın’ın Millet İttifakı adayı olarak düşünülmesine rağmen büyük bir ısrar göstererek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanması üzerine kürsüde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in elini öptü.

2014’te MHP’den adayken belediyeyi AKP’ye kaptıran Ok, 2019’daki seçimlerde de Cumhur İttifakı’nın adayı olan Yücel Yılmaz’a kaybetti. İYİ Parti’nin seçimlere girebilmesi için İYİ Parti’ye katılan 15 CHP’li milletvekili arasında yer alan Ahmet Akın’ın aday gösterilmesi durumunda “Balıkesir’i yüksek bir ihtimalle kazanacağı” konuşuluyordu. İsmail Ok, belediyeyi kaybettikten sonra 2020’de İYİ Parti’den istifa etti.

İSTİFA EDEN VEKİLLERLE BERABER…

İsmail Ok’un, Zafer Partisi’nden istifa eden İsmail Koncuk ve Memleket Partisi’inden istifa eden Mehmet Ali Çelebi ile beraber hareket ettiği konuşuluyordu. Konu hakkında İsmail Saymaz’a konuşan Koncuk, "İlkelerimiz ortak. Vatansever, Atatürkçü ve milliyetçiyiz. İlkelerimizle uyuşan yapı olursa oturup değerlendiririz" diyerek, "Parti kurma ihtimaliniz var mı?" sorusuna, "Bir şey diyemiyorum. Ama reddetmiyorum, zaman içinde bakarız” şeklinde yanıt vermişti.

akp-ye-gecen-ismail-ok-un-dikkat-ceken-siyasi-seruveni-1006062-1.

AKP'DE AĞLATTI

İsmail Ok, son olarak AKP'ye geçti. Bugünkü grup toplantısında Ok’un partisine katıldığını duyuran AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın ardından konuşan İsmail Ok ise şu ifadeleri kullandı:

"Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, nerede olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden, içeriden ve dışarından hainlere karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlarını balyoz gibi ezmiştir ve bu vesileyle Kuzey Irak'ta, Suriye'de ve ülkemizin her karış toprağında canlarını feda ederek şehit olan, canını veren, kanını akıtan şehitlerimizi bir kez daha yad ediyorum. Sözün ustasının yanında fazla konuşmaya gerek yok. Türkiye özellikle savunma sanayiinde lig atlamıştır. SİHA'larımızla, İHA'larımızla artık kurulan oyunları bozan, oyun kuran, düşmanlarına korku salan, dostlarına güven veren bir ülke olmuştu. İşte bunun için Cumhur İttifakı dedim, işte bunun için Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti'de mücadelede ben de varım dedim."

İsmail Ok, bu konuşmayı yaparken Erdoğan alkışlıyordu. Erdoğan, Ok’u dinlerken; dikkatler AKP’nin Aksakalı seçilen ve Genel Başkanvekili olan Binali Yıldırım'a çevrildi. Binali Yıldırım’ın, bu konuşmaları dinlerken ağladığı görüldü.