AKP’ye serbest SOL Parti’ye yasak

HABER MERKEZİ

“AKP’yi Sol’la kurtul” kampanyası başlatan SOL Parti’nin çeşitli merkezlerde açmak istediği stantlar engelleniyor. Partinin Keçiören İlçe Örgütü tarafından ilçe Kaymakamlığı’na yaptığı stant açma başvurusu, pandemi gerekçesiyle reddedildi.

Pandemiye rağmen AKP’nin ‘lebaleb’ salonlarda kongre yaptığını hatırlatan parti temsilcileri, kendilerinin çalışmalarına ise izin verilmediğini duyurdu.

Kaymakamlık tarafından partiye yapılan tebligatta, “Vatandaşlarımızın toplu olarak katılacağı bu tür etkinliklerin toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu kararlar da göz önünde bulundurularak söz konusu etkinliğin dilekçede belirtilen adreslerde yapılmasının uygun olmayacağı, etkinliği SOL Parti Keçiören İlçe binası önünde makul saatler içerisinde yapılması uygun görülmüştür” denildi.

SOL Parti Ankara İl Temsilcisi Mert Ünal, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, AKP’nin pandemiye rağmen yaptığı kongrelerden övündüğünü hatırlatarak, “Aylardır Ankara’da siyasi faaliyetleri sürdürmek adına başvurularımıza pandemi gerekçesi gösterilerek izin verilmiyor. Astığımız pankartlara, açtığımız stantlara para cezası kesiliyor. AKP iktidarı aslında pandemi koşullarını bile muhalefeti bastırmak üzerine kullanmaktan başka bir şey yapmıyor” diye konuştu.

YASAL BAŞVURULAR REDDEDİLİYOR

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Murat Güzel ise siyaset yapma haklarına doğrudan müdahale edildiğini vurgulayarak, “Yasal yollar denediğimizde iktidar partisine gösterilen müsamaha bize maalesef gösterilmiyor. Yaptığımız yasal başvurular reddediliyor. Her defasında siyaset yapma hakkımıza doğrudan müdahale ile karşı karşıya kalıyoruz. Toplumsal muhalefeti engellemeye çalışan iktidar yanılıyor, bunu görmeleri için çok beklemeyecek” ifadelerini kullandı.