AKP’ye yakın isimler Boğaziçi’nde vakıflaştı

Mustafa BİLDİRCİN

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi için vakıf kurdu. Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) isimli vakfın kurucuları arasında AKP’ye yakınlığıyla bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) de yer aldı.

AKP’li Melih Bulu’nun yerine getirilen ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile akademisyenlerince, “Kayyum rektör” olarak isimlendirilen Mehmet Naci İnci, yeni bir vakıf kurdu. Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı adıyla kurulan vakfın mal varlığı, 250 bin TL olarak belirlenirken kuruluş senedi Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKP Milletvekili kurucular arasında

Kurucuları arasında Mehmet Naci İnci’nin yanı sıra üniversiteye gönderdiği bir belgede Vikipedi’den intihal yaptığı iddia edilen Gürkan Selçuk Kumbaroğlu da yer aldı. Vakfın kuruluş senedinde, “Vakfedenler” arasında yer alan diğer bazı isimler ise Boğaziçi mezunu AKP Milletvekili İffet Polat, Mehmet Altunkılıç, Mehmet Yalçıntaş ile AKP’ye yakınlığıyla bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği olarak sıralandı.

Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın amacı ise kuruluş senedinde, “Başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere tüm yükseköğretim kurumlarının kurumsal kapasitesine destek olarak, üniversitelerin insanlığa yaptığı katkıları artırmak” olarak açıklandı.

Öte yandan önceki gün Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne atanan Dr. Öğretim Üyesi Hasan Fehmi Topal’ın halen Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde lisans öğrencisi olduğu öğrenildi. 13 dönemdir Tarih Bölümü lisans programında kayıtlı olduğu, 13 dönemdir ortalamasının sıfır olduğu öğrenilen Topal’ın bu dönemin sonunda yasa gereği bölüm ile ilişiğinin kesileceği ortaya çıktı. Topal, 2 Şubat günü Çevre Bilimleri Ensitütüsü’ne Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştı.