AKP’lilerden silahlı ve ÖSO bayraklı kutlama
Fotoğraf: DHA

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde henüz resmi açıklama yapılmadan AKP’liler kutlamalara başladı. Kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından Cumhur İttifakı taraftarları evlerinin çatı ve balkonlarından tabanca ve tüfekle havaya ateş açarak kutlama yaptı. Sokaklara çıkan AKP’liler konvoylar oluştururken pek çok kentte art arda sıkılan silah sesleri duyuldu. Kutlamalar sırasında Ordu’da bir kişi öldü, Urfa’da bir kişi yaralandı. Ayasofya’ya dahi kutlama için giden AKP’liler olurken İstanbul Fatih’teki kutlamada ise ÖSO bayrağı açıldı.

Ordu’da AKP konvoyundan inen bir kişi, CHP seçmeni olduğu önü sürülen bir vatandaşı bıçakladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişi hayatını kaybetti. Urfa’nın Siverek ilçesinde Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılan kutlamalar sırasında kurşun isabet eden 1 kişi yaralandı. Kutlamalar sırasında ateşlenen tabancadan çıkan kurşun, ismi öğrenilemeyen kişiye isabet etti. Yaralı, Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

İstanbul’da gerçekleştirilen kutlamalarda ise konvoylar oluşturuldu, kentte sık sık silah sesleri duyulurken AKP’liler Fatih ve Ayasofya’ya yöneldi. Fatih’teki Vatan Caddesi’nde gerçekleştirilen kutlamaya ilişkin DHA tarafından paylaşılan videoda elinde ÖSO bayrağı taşıyan kişilerin olduğu görüldü. Ayasofya’da toplanan kitle ise Erdoğan’ı tekbirlerle kutladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan’ın kazanacağını iddia ederek şükür namazını Ayasofya’da kılacaklarını söylemişti.

OY SAYILIRKEN ÇIKTILAR

Öte yandan yurtdışında da henüz sonuçlar netleşmeden kutlamalara başlandı. Türkiye’de hâlâ oy sayımı devam ettiği sırada Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Tayyip Erdoğan’ın seçim galibiyetini kutlamak isteyenler sokaklara çıktı. Almanya’nın başkenti Berlin’de de kutlamalar gerçekleştirildi.