Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin, Avrupa Konseyi'nin yükümlülüklerini ve taahhütlerini izlemekten sorumlu eş raportörleri İngiliz milletvekili John Howell ve Letonya milletvekili Boriss Cilevics, Türkiye'ye geliyor. İki ismin yapacağı görüşmelerde Osman Kavala davasındaki son gelişmeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının uygulanması konuları ele alınacak.

AKPM raportörlerinden Türkiye'ye 'Osman Kavala' ziyareti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) eş raportörleri John Howell ve Boriss Cilevics, Türkiye’nin taahhüt ve yükümlülüklerinin izlenmesi, bilgi toplama ve araştırma kapsamında 18-20 Mayıs’ta İstanbul ve Ankara’yı ziyaret edecek.

AKPM eş raportörleri Howell ve Cilevics, Türkiye’nin taahhüt ve yükümlülüklerinin izlenmesi amacıyla 18-20 Mayıs arasında Ankara ve İstanbul’u ziyaret edecek.

Bilgi toplama ve araştırma amaçlı ziyaret kapsamında eş raportörler, Adalet Bakanlığı ve ceza infaz kurumu temsilcileri, AKPM ve TBMM heyeti üyeleri, hukukçular ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelecek.

Eş raportörler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) serbest bırakma kararına rağmen hakkında ömür boyu hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala davasıyla ilgili son gelişmeleri ve AİHM kararının uygulanmasını ele almak için temaslarda bulunacak.

ANKA