AKP'nin listelerinden seçime giren ve Erdoğan'ı destekleyen HÜDAPAR, seçimlere ilişkin hazırladığı ‘vizyon belgesini’ kamuoyuyla paylaştı. Belgede, nikahsız birlikteliklerin ve "zina"nın suç sayılması, 6284 sayılı kanunun değiştirilmesi ve karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması gibi çağdışı vaatler yer aldı.

AKP’nin ortağı HÜDAPAR 'vizyon' belgesini açıkladı: Zina suç olsun, zorunlu karma eğitim kaldırılsın

14 Mayıs seçimlerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek olan ve milletvekili adaylarını AKP listelerinden Meclis’e sokmaya hazırlanan HÜDAPAR, ‘2023 Seçim Vizyon Belgesi’ni açıkladı. 

HÜDAPAR'ın, partiye yakın 'ilkha' adlı medya organı tarafından yayınlanan 'vizyon belgesinde', "yuvaları dağıtan evlilik dışı ilişkilerin, nikahsız birlikteliklerin ve zinanın yeniden suç sayılması için, sapıklığın propagandasının suç kapsamına alınarak yeni nesillerin zararlı akımlardan korunması için HÜDAPAR Meclis'te olmalı" sözleri yer aldı. 

Söz konusu belge, HÜDAPAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin tarafından Ankara’da açıklandı. Şahin'in yaptığı açıklamada "zina" ile ilgili kısımları dile getirmekten kaçınması gözlerden kaçmadı.

HER CÜMLESİNDE KADIN DÜŞMANLIĞI

Kadınların yaşamını koruyan 6284 sayılı kanunu da hedef alan HÜDAPAR şunları ifade etti:

“Aile kurumunun nesli ifsat eden zararlı akımlara karşı korunması ve güçlendirilmesi için, 6284 Sayılı Kanun’un değiştirilmesi ve süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi için, evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınlara emekli maaşı bağlanması için HÜDAPAR Meclis’te olmalıdır.”

Metinde, HÜDAPAR’ın Kürt sorununun çözümüne dair görüşleri ise şu şekilde yer aldı: 

"Hukuku olmayan ve bu sebeple sözde kalan Türk-Kürt kardeşliğinin adalet temelinde dil, kimlik ve bölgesel kalkınmışlık farkının ortadan kaldırılması suretiyle gerçek anlamda tesis edilmesi için, HÜDAPAR Meclis’te olmalıdır.” 

Belgede, yeni bir anayasa yapılması gerektiği de ifade edilirken 'faize dayalı kapitalist ekonomik sisteminin terk edilmesi' çağrısı yapıldı:

"Yerli ve sivil bir anayasa için HÜDAPAR Meclis'te olmalıdır. Faize dayalı kapitalist ekonomik sisteminin terk edilmes için, asgari ücretin insani ücret olması için HÜDAPAR Meclis'te olmalıdır."

4 ADAY AKP LİSTESİNDE

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreteri Şehzade Demir, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç, AKP listelerinden milletvekili adayı olarak gösterildi.