DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Terör örgütlerinin talep ettiği, bunlara fikri ya da lojistik destek veren ABD'nin istediği bir aday tanımı var. Onun da karşısında vatanı ve milletiyle bölünmez bir Türkiye'yi sahiplenmeye çalışan bir aday tanımı var. Demokratik Sol Parti elbette bu adayın yanında yer alma kararını bunun için vermiştir" dedi.

Kaynak: AA
Aksakal, Cumhur İttifakı'na alıştı: Kılıçdaroğlu'na 'ABD'nin istediği aday' dedi!

Muhalefeti 'küffar' diyerek hedef alması nedeniyle büyük tepki çeken Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

AA'ya açıklamalarda bulunan Aksakal, Cumhur İttifakı'na katılarak AKP'den milletvekili adayı gösterilmesi üzerine kendisine bazı eleştiriler yöneltildiğini hatırlattı. Aksakal, şunları ifade etti:

"Başta CHP taraftarları düzeyinde bu tepki bize yönelik olarak yükseltilmeye çalışılıyor. Herkes kendisini Ecevitçi olarak tanımlama gayretine girdi. Bugüne kadar DSP'nin kapısından geçmeyen, oy vermeyenlerin şimdi hepsi Ecevitçi oldu. DSP'nin böyle bir kararı neden aldığını eleştirir noktaya geldi. Eğer hakikaten bu kadar Ecevitçi vardıysa geçtiğimiz seçimlerde niye bunun onda biri kadar oy aldık? Bu, değerlendirmeye muhtaç. Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla bu manipülasyondur. DSP'nin parlamentoda yer alması sonrasında oluşabilecek handikapları önleme amacıyla, kendi açılarından söylüyorum bunu, o korkunun tezahürüdür. Yoksa DSP sonuç itibarıyla seçimlere katılmak ve ülkeyi yönetmek amacıyla kurulmuş, üç defa devlet yönetmiş bir siyasi partidir."

GÜNLÜK SIKINTILAR GELİP GEÇİCİYMİŞ

Türkiye için en büyük tehdidin enflasyon değil, ülkenin bekasına yönelik tehditler olduğunu söyleyen Aksakal, "Enflasyon, ekonomik ve sosyal sıkıntılar, toplumsal olarak yaşadığımız bazı günlük sıkıntılar, bunların hepsi gelip geçicidir, mutlaka çözüm bulunur. Türkiye çok güçlü ve zengin bir ülke" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Aksakal, "Terör örgütlerinin talep ettiği, bunlara fikri ya da lojistik destek veren ABD'nin istediği bir aday tanımı var. Onun da karşısında vatanı ve milletiyle bölünmez bir Türkiye'yi sahiplenmeye çalışan bir aday tanımı var. Demokratik Sol Parti elbette bu adayın yanında yer alma kararını bunun için vermiştir. Bizim için önemli olan devletin bekasıdır" ifadelerini kullandı.