Erdoğan’ın Köşk’e çıkışı, AKP’yi destekleyen yandaş gazeteleri heyecanlandırdı. Akşam gazetesi yaklaşık 20 milyon seçmenin oyunu alan Erdoğan için “77 milyonla Çankaya’da” ifadesini kullandı

Akşam’dan ‘milli irade’ nakli

12’nci Cumhurbaşkanı olan Erdoğan’ın, şaşaalı gösterilerle görevi Abdullah Gül’den devralması ve gün boyu yaşanan gelişmeler, dün medyanın ana gündem maddesini oluşturdu. Yandaş gazetelerin Erdoğan’a “özel” roller yüklemesi gözlerden kaçmadı. Akşam gazetesi tarafından 20 milyonun oyuyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın “77 milyonla Köşk’e çıktığı” yazıldı.

SABAH ‘KAPI AÇTI’
Sabah gazetesi “Büyük Türkiye’nin kapıları açıldı” manşetini attı. Üst başlığında “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya’daki devir-teslimde yeni dönemin ilk müjdesini verdi” diyen Sabah, altbaşlığında “12. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yağmur çamur demeden hep birlikte Yeni Türkiye’yi inşa yolunda yürüyeceğiz” ifadelerine yer verdi. Gazete manşetinde Erdoğan ailesiyle Gül ailesinin Köşk’ün kapısındaki tokalaşması fotoğrafını kullandı. Sabah, Erdoğan’ın Anıtkabir defterine yazdığı “Cumhur ile Başkanı yeniden kucaklaştı” şeklindeki sözlere de ayrı başlık açmayı ihmal etmedi.

GÜL’ÜN GİDİŞİ: ONUR GÜNÜ
Star “Onur günü” manşetiyle çıktı. Sabah ile manşetinde aynı fotoğrafı kullanan Star, fotoğrafın üzerine “Kardeşim Tayyip, kardeşim Abdullah” yazdı. Manşet sözünü Abdullah Gül’ün sözlerinden kuran Star, altbaşlığında “Halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi 11. Cumhurbaşkanı Gül’den törenle devraldı. Gül veda ederken ‘7 yıllık görevimi, 40 yıllık dava arkadaşıma devretmekten onur duyuyorum’ dedi” ifadelerine yer verdi. Gazete CHP’li Engin Altay tüzük protestosuna ise “CHP yine eski CHP” yorumunu yaptı.

MATEMATİK ‘DEHASI’ AKŞAM
Akşam gazetesi 20 milyon civarında oyla Köşk’e çıkan Erdoğan için “77 milyonla Çankaya’da” dedi. “Türkiye’nin halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Köşk’e çıktı” kutusuna logosunun yanında yer veren gazetenin altbaşlığında da şu sözler yer aldı: “Türk demokrasisinde tarihi devir teslim... Çankaya Köşkü’ne ilk kez ‘seçilmiş’ bir Cumhurbaşkanı çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk mesajı “Yeni ve büyük Türkiye’de 77 milyonun birliği, beraberliği”.

APOLETSİZ AMA BAŞKOMUTAN!
Günün en ilginç manşetlerden birine de Türkiye gazetesi imza attı. Gazete Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını “Apoletle değil milletle” ifadeleriyle kutladı. Türkiye altbaşlığında “Türk halkının oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olan Recep Tayyip Erdoğan, yemin ederek görevine başladı” diyerek, apoletsiz olmakla övdüğü Erdoğan’ın Başkomutanlığı’na vurgu yaptı.

HÜRRİYET ‘DEFTER’DEN GÖRDÜ
Hürriyet gazetesi “İlk mesaj” manşetini attı. Doğan Medya’nın “Amiral Gemisi”, Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasını Anıtkabir defterine yazdıkları üzerinden görerek şöyle dedi: “12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis’te ant içtikten sonra gittiği Anıtkabir’de özel deftere ‘Aziz Atatürk’ diye başlayıp şu mesajı okudu: ‘1938’deki vefatınızdan sonra Cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasında zayıflayan bağ şimdi yeniden kuruldu.”

ZAMAN SOĞUK BAKTI
Cemaat’in sesi Zaman gazetesi ise soğuk bir bakış açısı sergiledi. “Çankaya Köşkü’nde devir teslim” manşetini atan gazete, “Tayyip Erdoğan, dün Meclis’te yemin ettikten sonra Anıtkabir’e geçerek özel defteri imzaladı. Ardından Çankaya Köşkü’ne çıkıp görevi Abdullah Gül’den devraldı. Köşk girişinde atlı birliklerce karşılanan Erdoğan, Gül’e üstün hizmet madalyası taktı.”