İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bayramın birinci gününde deprem bölgesinde depremzedelerle kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından konuşan Akşener, "23 gün sonra ayrımcılığın bittiği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

Akşener: 23 gün sonra ayrımcılığın bittiği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bayramın birinci gününde deprem bölgesinde depremzedelerle kahvaltı yaptı. Bölgedeki yurttaşlarla bayramlaştıktan sonra konuşan Akşener, 14 Mayıs'taki seçimlerin adından ayrımcılığın biteceğini dile getirdi. 

Tüm Türkiye'yi kapsayan bir 'Halil İbrahim sofrası' kurduklarını belirten Meral Akşener, şunları söyledi:

“Bu sofrada kayırma yok. Bu sofrada yakınlarım şurada olsun, bana uzak olan burada olsun; ayısı olan, dayısı olan daha önde olsun, daha iyisini yesin ama tanıdığı olmayan kenarda kalsın, aç kalsın gibi bir durum yok. Herkesin eşit bir biçimde o yiyeceklerden faydalandığı bir sofra bu. Ve kimsenin kayrılmadığı herkese eşit davranıldığı, sosyal adaletin, sosyal fırsatların elde edildiği bir sofra.’’

Akşener, Millet İttifakı liderlerinin bayramı deprem bölgesinde karşıladığını hatırlatırken 14 Mayıs’taki seçimler hakkında şöyle konuştu: 

“İnşallah bütün eksiklerin tamamlandığı ve bu şehirden başka şehirlere göçmüş kardeşlerimizin geri dönmeye başladığını biliyorum. Geri döndükleri ve şehirlerinde hem ikametlerinin en iyi şekilde oluştuğu, evlerinin yapıldığı ve haksızlığın ortadan kalktığı bir 23 gün sonra inşallah bu ayrımcılığın bittiği; herkesin bu sofrada eşit değer gördüğü bu yiyeceklerden eşit faydalandığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.”