İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de Girişimci İş Kadınları Federasyonunca düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamalarda "İYİ Parti'ye iş hayatı mantığından baktığımızda bizim partimiz bir start up. Yani küçük bir girişimcilik organizasyonu" ifadelerini kullandı. Kadın olduğu için finans bulmakta zorlandığını belirten Akşener, "İki büyük partinin de sabit seçmeni yani sabit müşterisi var. Bizim hiç melek yatırımcımız olmadı biliyor musunuz?" dedi.

Akşener: Bizim partimiz küçük bir girişimcilik organizasyonu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de Girişimci İş Kadınları Federasyonunca (GİFED) düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda partisini AKP ve CHP ile kıyaslayarak 'yeni bir siyasi organizasyon' olarak tanımlayan Akşener, "Erdoğan’ın ayağındaki zincirler esasında partisinin oluşturduğu kurallar silsilesinden kaynaklanır. CHP’nin de kurulları, kuralları var. Her ikisinin de sabit seçmeni yani sabit müşterisi var. İYİ Parti’ye baktığımızda iş mantığından gittiğimizde bizim partimiz bir Start Up. Yani küçük bir girişimcilik organizasyonu" ifadelerini kullandı.

Kadın olduğu için finans bulmakta zorlandığını belirten Akşener, "İYİ Parti'nin başındaki kişi bir kadın. Finans bulmakta çok zorlandık. Hiç melek yatırımcımız olmadı biliyor musunuz? Sabit seçmenimiz de yok. Seçmen de paylaşılmış. Bahsettiğimiz iki büyük partilerimiz Koç Holding gibi biz ise 'getir bana'" şeklinde konuştu.

Akşener şunları söyledi:

"Girişimci iş kadınlarıyla beraber olmak, büyük bir sorumluluk ve heyecan. Biz bu tür toplantılara üreten insanların toplantılarına mümkün olan en üst yöneticilerimizle katılıyoruz. Sizlerin sorularından bile öğreniyoruz. Biz siyasi partiyiz ama aynı zamanda girişimcilerin çok yakından bildiği biz öğrenen bir organizasyonuz. Çok yeni bir siyasi organizasyonuz. Kurumsal yapıları harekete geçirmek çok zordur. Alışkanlıkların dışına çıkmak dünyanın en zor işidir. Yeni kurulmuş bir yapı, daha hızlı hareket eder, daha hızlı karar alır. Müşteri organize eder. AK Parti’ye bakarsak 20 yıldır aralıksız iktidarda olan bir siyasi organizasyon. Erdoğan’ın ayağındaki zincirler esasında partisinin oluşturduğu kurallar silsilesinden kaynaklanır. CHP’nin de kurulları, kuralları var. Her ikisinin de sabit seçmeni yani sabit müşterisi var.

'Girişimci kredileri için erkeklere veriliyor kadınlara verilmiyor' dediniz. İYİ Parti’ye baktığımızda iş mantığından gittiğimizde bizim partimiz bir Start Up. Yani küçük bir girişimcilik organizasyonu. Başındaki kişi kadın. Finans bulmakta çok zorlandık. Hiç melek yatırımcımız olmadı biliyor musunuz. Sabit seçmenimiz de yok. Seçmen de paylaşılmış. Bahsettiğimiz iki büyük partilerimiz Koç Holding gibi biz ise 'getir bana'

Ben kadın konusunda başarısız oldum. Kadın seçtirme konusunda başarısız oldum. Yüzde 25 kadın kotamız var. Bütün birimlerimizde yüzde 25 kadın kotasına uyuldu ama milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum. Bunu bu defa çözeceğiz. Biz öğrenen bir organizasyonuz. Örneğin Uşak'ta genç bir kadını aday gösterdik birinci sırada. 'Ben dururken onu nasıl aday gösterirsin' diyen erkekler bir dayanışma gösterdiler. Kız gitti"

(AA)