İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsüne yönelik anayasa değişiklik teklifine ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Gel, bu meseleyi Türkiye'nin gündeminde sonsuza dek çıkaralım. Eksikleri gideren, özgürlük alanlarını genişleten, milletimizin ekseriyetini ortak bir noktada buluşturacak teklifimiz hazır. Arkadaşlarımız hazır, biz hazırız. Gelin bu işe büyük bir nokta koyalım" dedi.

Akşener'den anayasa değişikliği açıklaması: Erdoğan'a seslendi, "Teklifimiz hazır" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP'nin başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına sormak zorundayız; madem Anayasa'da bir değişiklik olmalıydı 20 yıldır neredeydiniz? 2010'daki anayasa referandumunda bu değişikliği neden yapmadınız?" diye konuştu.

"Madem bu konu yeniden siyasetin gündeminde, madem bu konu yeniden masada, o zaman anasaysa anayasa, mutabakatsa mutabakat" diyen Akşener, "Biz varız, ama öyle ağam dedi, paşam dedi, saray dedi yok! Öyle kapı kapı gezip miş gibi yapmak yok!" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a çağrı yapan Akşener, "Gel, bu konu üzerinden bütün tartışmaları kapatalım. Gel, bu meseleyi Türkiye'nin gündeminde sonsuza dek çıkaralım. Çalışmamız burada, biz buradayız. Eksikleri gideren, özgürlük alanlarını genişleten, milletimizin ekseriyetini ortak bir noktada buluşturacak teklifimiz hazır" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu arkadaşların nazarında siyaset pasta, başörtüsü ise dilimden başka bir şey değil. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin hakkıdır. Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de anayasal düzenlemeye esasen ihtiyaç yoktur.

Mecburen bu anayasa yapılacakmış! Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşları, seçim kazanmak için her şeyi mubah bilen siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden anayasa peyda etme gayretlerine şaşırmadık.

Doğal olarak bazı soruları da sayın Erdoğan ve arkadaşlarına sormak zorundayız; madem Anayasa'da bir değişiklik olmalıydı 20 yıldır neredeydiniz? 2010'daki anayasa referandumunda bu değişikliği neden yapmadınız?

Memleketin bu kadar ağır sorunları varken esasında var olmayan bir mesele maalesef geldi, siyasetin gündemini kapladı. Elbette bu soruna sırtımızı dönemeyiz. Her zamanki gibi ellerine eksik bir metin almışlar, mutabakat arıyorlar.

Madem bu konu yeniden siyasetin gündeminde, madem bu konu yeniden masada, o zaman anasaysa anayasa, mutabakatsa mutabakat. Biz varız, ama öyle ağam dedi, paşam dedi, saray dedi yok! Öyle kapı kapı gezip miş gibi yapmak yok!

Gel, bu konu üzerinden bütün tartışmaları kapatalım. Gel, bu meseleyi Türkiye'nin gündeminde sonsuza dek çıkaralım. Gel, milletimizin tamamını kapsayacak, gazi Meclis'imizin bir bütün olarak arkasında duracağı, Türkiye'ye yakışır bir düzenleme yapalım. Ben varım, biz varız, İYİ Parti biz varız. Çalışmamız burada, biz buradayız. Eksikleri gideren, özgürlük alanlarını genişleten, milletimizin ekseriyetini ortak bir noktada buluşturacak teklifimiz hazır. Arkadaşlarımız hazır, biz hazırız. Gelin bu işe büyük bir nokta koyalım.

Saray'daki siyaset dehaları abuk sabuk konuşuyor. Neymiş bu seçim diğerleri gibi değilmiş. Başörtüsü meselesinin gündeme gelmesi çok iyi olmuş. Seçimden sonra da bu işin ekmeğini yemeye de devam ederlermiş. Sayın Erdoğan, seni uyarıyorum; bu konu samimiyet testidir. Kim pas veriyor, kim gol atıyor bizi ilgilendirmez. Ant olsun, başı örtülü başı örtüsüz tüm kadınların, tüm insanların saf ve temiz duygularını sömürmenize müsaade etmem

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

Artık her günü ayakta kalabilme endişesiyle geçiriyoruz. Her ayı büyüyen bir belirsizlikle tamamlıyoruz. Buna yola açanlar ise günü sefa içinde geçiriyorlar. Beceriksizliklerine yepyeni masallar uyduruyorlar. Bu düzen Türk milletine layık bir düzen midir? Sayın Erdoğan bu düzeni milletin iyiliği için değil, kendi koltuğunu korumak için kurdu. Bay kriz ve arkadaşları kerim devlet anlayışından nasibi alamayan bir zihniyetle millet iradesini ipotek altına almaya çalışıyorlar. Devlet ile millet arasındaki kutsal bağı aşındırıyorlar. Devletimizi milletimize karşı adeta bir zulüm aparatı olarak kullanıyorlar. Yönetenlerin zalim olması devleti zalim yapmaz. Yönetenlerin kötü olması devleti kötü yapmaz.

"EKREM KARDEŞİMİZİN YANINDA BİZ VARIZ"

İktidarın beslediği bir avuç şımarık lüks, şatafat içinde gününü gün ediyor. Yandaşlar, haramiler, mafyalar, simsarlar devletin etrafında akbabalar gibi dört dönüyor. Saray danışmanları milletimizin hakkını yiyor.

Biz bu harami düzene karşıyız. Bu kirli zihniyete karşıyız. Bu ucube sisteme karşıyız. Biz demokrasiden yanayız. Biz milletimizin taleplerinden yanayız. Dün 'Muhtar bile olamazsın' diyenlerin karşısında biz vardık, bugün Ekrem kardeşimizin yanında biz varız. Dün dinozor meraklılarının karşısında biz vardık, bugün 'Çocukların üşüdüğü yerde hiçbir kalp ısınamaz' diyenlerin yanında biz varız. Dün 25 yıl boyunca Ankara’yı rant çukuruna çevirenlerin karşısında biz vardık, bugün de sadece 4 yılda başkente huzuru getiren Mansur Başkanın yanında yine biz varız. Pınarhisar'da biz vardık, Saraçhane'de, Ankara'da, Adana'da, Hatay'da da biz olacağız.

"YARININ TÜRKİYE'SİNDE MİLLETE BAŞBAKAN YAKIŞIR"

Cesaretin korkuyu yendiğini herkese göstereceğiz. Devletin milletiyle el ele verdiğimde nerelere yükseldiğini herkse göstereceğiz. Çünkü bize bu yakışır. Çünkü devlete cesaret yakışır. Yarının zengin, mutlu Türkiye'sinde millete başbakan yakışır ve takdir yüce milletimindir."