İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da seçim mesajı verdi. Akşener, "14 Mayıs günü hep birlikte 'yeter, söz milletin' diyebileceğimiz mukaddes bir gün olacak" ifadelerini kullandı.

Akşener'den Diyarbakır'da '14 Mayıs' mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da partisinin 2. Olağan İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

"Her türlü iftiraya inat Diyarbakır bize kollarını açtı" diyen Akşener, "Her türlü çamura inat Diyarbakır bize gönlünü açtı. İlk günden beri uçurumun kenarındaki ülkemizi kurtarmak için yanımdasınız. Zulme rağmen baskılara rağmen aslanlar gibi yanımdasınız. Allah razı olsun. İyi ki buradasınız" ifadelerini kullandı.

Akşener, şöyle devam etti: "Bu topraklar kadirşinaslığın, mertliğin topraklarıdır. Ben buraya hamasi nutuklar atmaya gelmedim. Ben buraya bu topraklar kurumasın diye Dicle’ye bir damla su olmaya geldim. Ben buraya marazları kovmaya geldim. Ben burada çalmadan kapıdan girebileceğimi bilerek geldim. Ben buraya kadim bir ahde vefa sunmaya geldim. Ben buraya rızanızı almaya geldim. Bir şeref sözüyle ön yargı duvarlarını yıkmaya geldim. Ben buraya kucaklaşmaya geldim. Düşmanlar barışır ama kan kardeşler kucaklaşır."

"BİR HAYLİM VAR"

"Bugün çocuklarımız aç, memleket bayram sofrasını unutmuş" diyen Akener, "Benim İYİ Parti’yi kurduğumdan beri bir hayalim var. O da ülkeyi kocaman bir bayram sofrasına çevirmek. O sofra büyük bir sofradır. O sofrada ne varsa oturanların elini uzattığında alabildiği mesafededir. O sofrada Giresunlu gelin vardır, Trabzonlu babaanne vardır. Saçı mor kız kuzen vardır. O bayram sofrasında Türkiye vardır. Refahta eşittir. Ant olsun ki o bayram sofrasını birlikte kuracağız" ifadelerini kullandı.

Akşener, şunları ifade etti: "1923’ün kıymetini bilmezsek 2023’ü kaybederiz. Akılda buluşmuş, ateşin üstünden birlikte atlayabilen bir millet. Ne kimsenin örsü oldum ne de başkasının çekici olmaya razı geldim. Gelin o zalimin elinden çekici birlikte alalım. Kardeşliğin demirini bilirlikte dövelim. Bir yere iyilik gelirse bütün ülkeye ulaşır."

Seçim mesajı veren Akşener, "Allah’ın teveccühü ile ilk seçimde tüm ülkeye ulaşacak. 14 Mayıs günü hep birlikte 'yeter, söz milletin' diyebileceğimiz mukaddes bir gün olacak" diye konuştu.