İYİ Parti lideri Akşener ve ABB Başkanı Yavaş, Kayseri'de seçmene seslendi. 'Temiz siyaset' mesajı veren Akşener ve Yavaş, iktidarın seçim diline yönelik eleştirilerde bulundu. İktidar ve ortaklarının kendisini hedef alan söylemlerine tepki gösteren Akşener, "Bunlara göre Kayseri'de PKK'lıyım, Diyarbakır'da faili meçhulcüyüm. Ben hangisiyim?" dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Akşener, "Recep bey çıkıyor bizleri ‘gömmekten’ bahsediyor. Sen kimi gömüyorsun? Kendine gel, bu nasıl bir dildir?" diye konuştu.

Akşener'den Erdoğan'a: Çıkıyor bizleri ‘gömmekten’ bahsediyor, sen kimi gömüyorsun?
Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Kayseri'de Millet Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. 

Kürsüye ilk olarak çıkan ABB Başkanı Yavaş çıktı. Konuşmasında, Cumhur İttifakı'nın siyaset dilini ve açıklamalarını eleştiren Yavaş, "Koltuğu bırakmak istemiyorlar, iftira atıyorlar" dedi. 

Miting sırasında iktidarın yuhalanması üzerine Yavaş, "Bundan sonra temiz siyaseti getireceğiz. Bu 'yuh'u da ortadan kaldıracağız. Temiz siyasete buradan başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş / AA

Yavaş, özetle şunları söyledi: 

"Hala nefret ve korku siyaseti aynen devam ediyor, herkese bir karalama herkese bir çamur. Millet İttifakı’ndan hiçbir Allah’ın kulu, Cumhur İttifakı’na ağzını açıp tek kelime etmiyor. Ama bizler her televizyon açılışında, birileri konuşmaya başlayınca ‘illet, zillet’ gibi bir sürü lafla karşılaşıyoruz.

Koltuğu bırakmak istemiyorlar, bütün mesele burada. Koltuğu bırakmak istemiyorsanız, şu anda seçim sırasında verdiğiniz vaatleri keşke birkaç ay önce gerçekleştirseydiniz ve bunları yapmış olmanın rahatlığıyla seçmenin karşısına çıksaydınız çok daha güzel olurdu. Ama öyle değil, adeta ‘Niye seçime giriyorsunuz?’ havasında konuşmalar, propagandalar yapılıyor.

İftiranın birisi şu; ‘Diyanet’i kapatacaklarmış.’ Buradan söylüyorum; Diyanet’in kapatılacağına dair altı liderden tek bir kelime çıktıysa, söz veriyorum;; Ankara Belediyesi’ni de bırakıyorum adaylıktan da çekiliyorum. Bu söz cami avlusunda söyleniyor, benim bildiğim iyi bir Müslüman’ın ağzından bal damlar, asla ve asla bir başka Müslüman’a hakaret etmez, iftira atmaz."

ERDOĞAN'A TEPKİ: BU NASIL BİR DİLDİR?

Yavaş'ın ardından kürsüye İYİ Parti lideri Akşener çıktı.Erdoğan'ın muhalefeti sert sözlerle hedef almasına tepki gösteren Akşener, "Seçime gidiyoruz, bayram gibi olması lazım, Recep bey çıkıyor bizleri ‘gömmekten’ bahsediyor. Sen kimi gömüyorsun? Kendine gel, bu nasıl bir dildir?" dedi. 

Cumhur İttifakı ortaklarının kendisi hakkındaki ifadelerini anımsatan Akşener, "Bunlara göre Kayseri'de PKK'lıyım, Diyarbakır'da faili meçhulcüyüm. Ben hangisiyim?" şeklinde konuştu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"İYİ Parti sıradan bir parti değildir. Kuruluşundan bugüne her türlü yanlışa, kötülüğe maruz kalıp bir kişi bile İYİ Parti'ye yapılan kötülükler karşısında korkup kaçmamıştır. Bizim partimiz o yüzden cesurlar hareketidir.

İYİ Parti Türkiye'nin sigortasıdır. Hatırlayınız 2018'den sonra Meclis'te temsil eden bir parti olmasaydık, Meclis çoğunluğu AK Parti elinde olurdu. 

2002'den beri Türkiye'yi yöneten bir iktidar var. Hayırlı yaptığı her şey için teşekkür ederiz. Ama güç insanı bozuyor, ama mutlak güç iki kere bozuyor. 

31 Mart'a giderken bizi PKK'lı olmakla suçladılar bir taraftan bebek katili Abdullah Öcalan'ın kardeşini televizyonda konuşturdular. 55 bin insan işsiz Kayseri'de. Onun için bizleri haksız yere hakarete maruz bırakıyorlar. Çünkü sen işsizsin, sen tayin olamamışsın.

Sinan Ateş katledildi ve katilleri görmezden gelindi. Buradan sesleniyorum, kereste gibi adamlarsınız, görmezden geldiniz, gencecik bir akademisyen katledildi, katilini görmezden geldiniz, azmettirenleri görmezden geldiniz. 14 Mayıs akşamı helal oylarınızla İYİ Parti birinci çıkacak Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak ve 15 Mayıs’tan itibaren namus sözü olsun Sinan Ateş’in katillerinden hesap sorulacak.

Seçime gidiyoruz, bayram gibi olması lazım, Recep bey çıkıyor bizleri ‘gömmekten’ bahsediyor. Yahu biz düşman mıyız? Arkadaş sen kimi gömüyorsun? Sen kendine gel ya kendine gel. Bu nasıl bir dildir?"