İBB’nin Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi açılışında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "Bu çalışma performansınızın devamını dilerim, ki cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım" dedi. Akşener, "Sizler çalışırsanız, İstanbulluya, diğer şehirlerde hizmet ederseniz işte o rekabeti biz hizmet üzerinden yaparız. Ve 13. cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçtirmiş olur" diye konuştu.

Akşener'den İmamoğlu'na: Çalışma performansınızın devamını dilerim, cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi açılışında "Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük atık yakma ve enerji tesisini İstanbul’a kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "Bu çalışma performansınızın devamını dilerim, ki cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Az kaldı, Türkiye 13. cumhurbaşkanını seçecek ve Türkiye yeni bir sürecin içine girecek" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi açılışında bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, "Planımıza yeşil çözüm vizyonuna katkıda bulunacak bir yol haritası belirlemiştik. Bugün aslında hemen açıkladıktan sonra açtığımız üçüncü tesisimiz bu. Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük atık yakma ve enerji tesisini İstanbul’a kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Burası bilim insanlarımıza şehirlerin yöneticilerine dünyanın bütün etkin kurumlarına açık olacak, İstanbul Planlama Ajansı'nın Florya'daki kampüsündeki bu platformumuz" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: "Atık yakma ve enerji üretim tesisimiz İstanbul'da oluşan evsel atıkların yüzde 15'ini yakma yöntemiyle bertaraf edecek ve ürettiği 85 MW elektrik enerjisiyle yaklaşık 1 milyon 400 bin İstanbullunun enerji açığının giderilmesine katkı sunacak. Tesis 2017'de başlatılmış, 2019 seçimleri itibariyle yüzde 20 fiziki gerçekleşmesi sağlanmış idi. 2 yılda yüzde 20'den sonra aldığımız bu tesisi kararlılıkla, sözleşme süresine de yetişmesi için olağanüstü bir çabayla finansal açığını da kapatarak, bununla ilgili de uluslararası anlaşmalar yaparak ve özellikle buy işi yapan yüklenici firmaların özel gayretiyle çok değerli bir projenin sonucuna ermenin gururunu yaşıyoruz bugün. Tesisimizin günlük 3 bin tok, yıllık yaklaşık 1 milyon tonluk kapasitesi sayesinde düzenli depolama sahalarına giden atık miktarını azaltmış olacak."

aksener-den-imamoglu-na-calisma-performansinizin-devamini-dilerim-cumhurbaskanligi-seciminde-lazim-948398-1.

"Emisyon değerlerimiz AB limitlerinin altında olacak" diyen İmamoğlu, "Ayrıca fosil yakıt kullanımının azalması sayesinde ortalama 700 bin aracın bir yıllık emisyonuna denk gelen 1 milyon 380 bin sera gazı emisyonunun önüne geçmiş olacak bu tesisin varlığı. İSTAÇ bu tesisin de eklenmesiyle 1,5 ton daha karbon kredisi elde edecek. İklim değişikliğiyle mücadelede atık yönetimi ve fosil yakıt kullanımının önüne geçilmesi en önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Bu konunun özellikle dünyada en çok çocuklar ve gençler tarafından sahiplenilmesi de bizim için kıymetli bir dayanak. Umuyorum ki bu tesis bir örnek olur." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, açıklamasının devamında, "İstanbul ve Türkiye önümüzdeki ekonomik süreçte elbette çok zorlanacak ama biz buna rağmen bütün gayretimizi ülkemizin bir an bile bir işi kaybetmemesi uğruna bütün yatırımlarımızı en üst seviyede yapacak koruyacak ekonomik tedbirleri almak konusunda yoğun bir çalışma içinde olacağız. Bu zor günleri hep birlikte omuz omuza atlatacağımıza inanıyorum. Bu ülkenin çok liyakatli, çok doğru işler yapmaya hazır insanları olduğu bilincindeyiz" dedi.

AKŞENER: BENZER İFTİRALARLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ

İmamoğlu'nun ardından kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıktı. "Çok güzel bir tesisin açılışına şahitlik etmek için buradayız. Bu tesisin üç çıktısı olduğunu düşündüm" diyerek konuşmasına başlayan Akşener, şunları ifade etti:

"Birincisi; 2017'de temelinin atıldığını ve rahmetli Kadir Topbaş'tan başlayarak değil geçen herkese teşekkür ettiniz. Biz de ediyoruz. Bu ne biliyor musunuz? Bu hizmetin devamlılığa bir örnek. Siz konuşurken İBB seçimleri aklıma geldi. Halbuki iddia edilen siz bunları tekme ile yıkmanız lazımdı. Ama demek ki seçim hizmet üzerinden rekabete dayanarak yapıldığında ve milletimizin tercihine saygı duyulduğunda hiçbir şey tekmelenmiyormuş. Tam tersine doğru işlerin devamı için herhangi bir psikolojik problem hissetmeden, hakkı teslim ederek, hem yüklenicilere hem Kadir Topbaş'a teşekkür edilerek yol yürünebiliyormuş. Bu çok önemli bir örnek."

Alşener, şöyle devam etti: "İki siyasi partinin genel başkanı olarak buradayız. 24 Haziran'a göre 4 siyasi partinin 2 genel başkan olarak buradayız. İnşallah daha da genişler. Millet İttifakı ve cumhurbaşkanlığı seçimine giderken benzer iddialar benzer iftiralar, benzer karalamalarla karşı karşıya kalacağız. Benden başlandı zaten, hayırlısıyla teneşire yatırıldım. Halbuki bunun bir bayrak yarışı olduğu, taş üzerine taş koyana herkesin hiç kendinde kötü bir his hissetmeden teşekkür etmesi gerektiğini ve rekabetin de ben daha iyi hizmet ederim ve çözümler üzerinden olması gerektiğini sizler üzerinden anlatacağız. Ama ne söz söylerseniz söyleyin şu tesisi yüzde 20 ile alıp, tamamlayıp, açılışını yapmak bütün sözlerden etkili."

aksener-den-imamoglu-na-calisma-performansinizin-devamini-dilerim-cumhurbaskanligi-seciminde-lazim-948399-1.

"Böyle bir tesisin açılışına şahit olmaktan çok mutlu oldum" diyerek konuşmasına devam eden Akşener, İmamoğlu'na "Davetiniz için teşekkür ederim" dedi ve ekledi: "Bu tesisi sonuçlandırdığınız için teşekkür ederim, İstanbullular için teşekkür ederim. Ve bu çalışma performansınızın devamını dilerim, ki cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım."

Akşener, şöyle devam etti: "Sizler çalışırsanız, İstanbulluya, diğer şehirlerde hizmet ederseniz işte o rekabeti biz hizmet üzerinden yaparız. Ve 13. cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçtirmiş olur."

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE 13. CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK

Kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Bugün çok güzel bir tesisi hizmete açıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "İstanbul kadim bir kent. İstanbul'a ve İstanbulluya hizmet etmek ayrıcalıklı bir olay. 16 milyon insanı mutlu edeceksiniz, 16 milyon insanın yarattığı sorunları onların haberi olmadan çözeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İstanbul, dünyanın gözbebeği olan bir kent. Bu kentte yaşarken doğanın tahrip edilmesini istemezler. 1971-1982 yılların İstanbul'da yaşadım. Çok yeşil alan vardı. Bugün biraz acı ama beton ormanına dönüşen bir İstanbul var. Böyle bir İstanbul'u sayın başkan devraldı, şimdi İstanbullular için yeşil alan yaratmaya çalışıyorsun. İstanbullunun doğayla barışık olması için elinden gelen çabayı gösteriyorsun. Bu çabaya bütün Türkiye tanık."

aksener-den-imamoglu-na-calisma-performansinizin-devamini-dilerim-cumhurbaskanligi-seciminde-lazim-948401-1.

"Yatırım yaptıklarını söylüyorlar. Yollar, köprüler, hastaneler yaptıklarını söylüyorlar ama bu yatırımlar benim vergilerimle yapılmalı benim torunlarım borçlandırılarak değil. Yatırım yapılıyor gayet güzel. Kaça yapıyorsunuz? 'Ticari sır' yanıtı veriliyor. Devletin şeffaf, saydam olması lazım" diyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Önümüzde zor bir süreç var. Ekonomideki ciddi bozulmanın belediyelerin yapacağı yatırımlar üzerinde negatif etkisi olacağı yönünde ifadeler oldu. Daha ötesi bu kışı vatandaş nasıl geçirecek? Her siyasetçinin üzerinde durması gereken temel konulardan biri budur. Asgari ücretli bu kışı nasıl geçirecek? Bir Kara Kış Fonu kurun dedim. Bu fon vatandaşın kışı rahat geçirmesini sağlayabilir dedim. Kaynak, yer, imkan söyledik. Ekonomi belli bir şekilde rayına girerse vatandaşlarımız bir nebze rahat atlatabilirler dedim."

"Belediye başkanlarımız var olan hükümetin yapmadığını yapmaya çalışıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız kendi beldelerinde eğer bir çocuğun yatağa aç girdiğinin tanığı olurlarsa ya da duyarlarsa tamamının yardımına koşmak bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de iki dünya oluştuğnu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bir Saray'ın dünyası bir de Saray'ın dışındaki dünya. Arada 180 derece fark var. Biz halkın dünyasıyla ilgileniyoruz, var olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Az kaldı, Türkiye 13. cumhurbaşkanını seçecek ve Türkiye yeni bir sürecin içine girecek. Bu memlekete huzuru, güzelliği getirmeye kararlıyız. İnşallah dostlarımızla birlikte getireceğiz" diye konuştu.