İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimden sonra İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili nasıl bir yol izleneceği sorusuna, "Kimse cayamaz. En ufak bir tereddüt yaşanmasın. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yanıtını verdi.

Akşener'den 'İstanbul Sözleşmesi' sorusuna yanıt: Kimse cayamaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte dün akşam Beyoğlu Örnektepe Öğrenci Yurdu'nda, öğrencilerle iftar yaptı.

DHA'nın haberine göre, Öğrencilerin arasında olmaktan dolayı heyecan duyduğunu söyleyen Meral Akşener, "Hafif bir kalp çarpıntısı hissediyorum. Çok zor sormayınız lütfen. Bugün çok yorgunum. Yeteri kadar yordular. Biz 6 siyasi parti adına 'Millet İttifakı' dediğimiz bir sistemle ortak seçime gidiyoruz. Bunu iki parti olarak 31 Mart'ta denedik. Orada 11 büyükşehir belediyesi alındı ama İstanbul ve Ankara en atipik görünenleriydi. Hele İstanbul alınınca kalbi söküldü bazılarının" ifadelerini kullandı.

Akşener, şöyle devam etti: "Orada sandığın korunmasının, seçmenin sandığa gitmesinin sağlanmasının, sadece gençlerden bahsetmiyorum bir de depremzedeler var çeşitli yerlere tahliye oldular. Biz bütçelerimizi birleştirerek, imkanlarımızı birleştirerek ve sandık başı açısından insan unsurlarımızı birleştirerek dün İstanbul'da, Ankara'da diğer şehirlerde olduğu gibi işbirliği yapıyoruz. Dolayısıyla bu güç birleştirmesi sizlerin üzerindeki ekonomik yükü kaldıracak" dedi.

Seçimden sonra İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili nasıl bir yol izleneceği sorusuna ise "Kimse cayamaz. En ufak bir tereddüt yaşanmasın. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" cevabını verdi.