İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, İYİ Parti'nin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi ile gerçekleştirdiği 'gizli' protokolden haberi olduğu açıklamalarına yanıt verdi. Zorlu, "İki kişinin namusuna emanet edilen bir gizli protokolü kim nasıl önceden bilebilir? Bizim bu gizli protokolle ilgili bilgimiz bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: AA
Akşener'e işaret etmişti: İYİ Parti'den Özdağ'ın 'gizli protokol' iddiasına yanıt
Fotoğraf: AA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolü "gizli protokol" olarak nitelendirerek, "Bir kez daha ifade etmek isteriz ki bizim bu gizli protokolden bilgimiz bulunmamaktadır" dedi.

Zorlu, Özdağ'ın protokolden "İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olduğu" yönündeki iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Kürşad Zorlu, 24 Mayıs 2023 tarihli 7 maddeden oluşan mutabakat metniyle ilgili bilgileri olduğunu, buna ilişkin olumsuz düşüncelerinin bulunmadığını ve bu kapsamda Özdağ ile bir görüşmenin yapılabileceğini kamuoyuyla paylaştıklarını anımsattı.

"BİLGİMİZ BULUNMAMAKTADIR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokol" sözünü hatırlatan Zorlu, şunları kaydetti:

"Söyler misiniz, iki kişinin namusuna emanet edilen bir gizli protokolü kim nasıl önceden bilebilir? Neden böyle bir ifade kullanılmış, bu husus iyi irdelensin dedik. Üstelik o süreçte bizim açımızdan bakanlıkların hangisinin hangi partiye, kime verileceği konusu, seçim sonuçlarına bırakılmış bir konudur. Dolayısıyla bir kez daha ifade etmek isteriz ki bizim bu gizli protokolden bilgimiz bulunmamaktadır."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokole ilişkin yeni açıklamalarda bulunarak, "'Haberimiz yok' diyemezler, hepsinin haberi var. Hele Meral Akşener'in böyle bir şey söylemeye hiç hakkı yok" ifadelerini kullanmıştı.

TARTIŞMALI GİZLİ PROTOKOL

Ümit Özdağ'ın kamuoyuna açıklanan 7 maddelik protokol dışında Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere 3 bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı konusunda anlaştıklarını ve bununla ilgili özel bir protokol yaptıklarını açıklaması, tartışmaların fitilini ateşledi.

Açıklama öncelikle CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yalanlandı. Bunun üzerine Özdağ da "Kılıçdaroğlu bu protokolü yalanlarsa kamuoyuna açıklarım" ifadelerini kullandı.

Önceki akşam Habertürk televizyona katılan Kılıçdaroğlu, protokolün varlığını kabul ederek, danışmanı ve Öztrak dahil hiç kimsenin bundan haberinin olmadığı söylemesi tepkilere neden oldu.

Millet İttifakı bileşenlerinden birçok siyasetçi Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile yaptığı protokolü eleştirdi.