İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde evinin önünde saldırıya uğradı. İde, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Hoş olmayan şey fikri bir mücadelenin sokağa düşürülmüş olması. Hiç kimseye yakışmıyor" dedi

Akşener'in basın danışmanı Murat İde'ye saldırı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde evinin önünde saldırıya uğradı.

Yeniçağ'ın aktardığına göre İde'nin, KRT'de saat 11:00'da yayınlanan "Burası Çok Önemli" isimli programın ardından evine giderken, yol boyunca 3 araç tarafından takip edildiği, saldırıyı 7-8 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği belirtildi.

İde'nin yumruklu ve sopalı saldırı sırasında ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtilirken, saldırganların kaçtığı aktarıldı.

İDE'DEN AÇIKLAMA

Murat İde, kendisine yönelilk saldırı hakkında açıklama yaptı. İde, kendisine saldıranların 7-8 kişi olduğunu söyleyerek, "Hoş olmayan şey fikri bir mücadelenin sokağa düşürülmüş olması. Hiç kimseye yakışmıyor" dedi.

Saldırganların kendisine saldırdığı sırada ruhsatlı silahının yere düştüğünü söyleyen İde, saldırganların silahı gördükten sonra kaçtığını söyledi.

İde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Benim ruhsatlı silahım var. O yere düşünce onu görüp kaçtılar.

Bir süredir bu konuda hadiseler oluyor diğer meslektaşlara da. Bir süredir böyle bir bilgimiz vardı bir hazırlık olduğuna dair. daha dikkatli ve temkinli davranıyorduk.

Yazılarla ilgili bir takım tehditler geliyordu ama bunları çok önemsemiyordum. Hoş olmayan şey fikri bir mücadelenin sokağa düşürülmüş olması. Hiçkimseye yakışmıyor. Hele ki geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatı ile olması hakikaten yakışmıyor ama netice itibari ile yaşandı."

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliğini belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların sonucunda 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Olaya karışan firari şüphelilerin ise yakalamak çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Akşener, Twitter'dan yaptığı açıklamada İde'ye geçmiş olsun dileklerini sundu.

"Basın danışmanım, korkusuz gazeteci Murat İde'ye yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" diyen Akşener, "Bilinsin ki; Biz İYİ'ler, milletimiz için doğru bildiklerimizi daima cesurca söyleyecek, hiçbir tehdide boyun eğmeyecek ve asla susmayacağız" ifadelerini kullandı.