Meral Akşener'in, Kılıçdaroğlu hakkında daha önce söylediği, "Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim" ifadeleri yeniden gündem oldu.

Akşener’in sözleri yeniden gündem oldu: Ben sülaleme Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisi ile gerçekleştirdiği kritik toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemediğini belirtti.

Akşener’in açıklamalarının ardından, Akşener'in, Kılıçdaroğlu hakkında daha önce yaptığı bir konuşma sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Akşener, 23 Eylül 202'de Nihat Gürer Spor Tesisleri'nin açılış konuşmasında Kılıçdaroğlu hakkında şunları söylemişti:

"Biz partiyi kurduk. ‘Kurulamaz’ dediler, kurduk. 24 Haziran’da seçim kararı alındı ve tam seçime gideceğiz. YSK’dan tersine sonuç çıkacağı söylenmeye başlandı. Sonra bir siyasi partimizin Genel başkanıyla görüştük ‘Acaba beraber gidebilir miyiz’ diye maalesef olmadı, şartlar uymadı.

Sonra benim aklıma sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. Kendisine gittim 15 milletvekili talep ettim. Yani bu neydi? Demokrasiye dair Türkiye’de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti.

Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. O, 15 milletvekili arkadaşımdan birisi de karşımda duruyor. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o davranış biçimi o aradaki alanı, o uzaklığı kapattı."


https://www.birgun.net/haber/aksener-in-sozleri-yeniden-gundem-oldu-ben-sulaleme-kilicdaroglu-nu-vasiyet-ettim-423467" />

AKŞENER KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI KABUL ETMEDİ

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu toplayan İYİ Parti lideri Akşener, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin bir seçime zorlandığını söyledi.

İttifak partilerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiğini bildiren Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" diye konuştu. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.