Cumhur İttifakı’yla Millet İttifakı’nı kıyaslayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Mezara kadar beraberiz, etle tırnağız diyorlar. Bizim böyle bir iddiamız yok. Biz CHP ile işbirliği yaptık. Rasyonel, seçmen talebi üzerine yapılan bir işbirliği” dedi. Akşener, bu yıl içinde seçim beklediğini de söyledi.

Akşener: ‘Mezara kadar beraberiz’ diyorlar, bizimkisi ise rasyonel bir işbirliği

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı KRT TV programında gazeteciler Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu ve Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı’yla Millet İttifakı arasındaki farka dair açıklamalar yapan Akşener, kendi ittifaklarının rasyonel ve seçmen talebi üzerine yapılan bir işbirliği olduğunu belirtti. Akşener şunları söyledi:

“Mezara kadar beraberiz, etle tırnağız diyorlar. Bizim böyle bir iddiamız yok. Biz CHP ile işbirliği yaptık. Rasyonel, seçmen talebi üzerine yapılan bir işbirliği. Siyaseten eleştiririm ama ailesini, yakınını karıştırmam. Ana muhalefet partisinin lideri Kılıçdaroğlu lince uğradı. Yumruk atan adamın evi türbeye döndürüldü. Erdoğan geçmiş olsun diye aramadı. Böyle bir şey olamaz.”

“ERDOĞAN SARAY’DAN ÇIKMIYOR”

Ülkenin ekonomik problemlerine de değinen Akşener, AKP yöneticilerinin gerçeklerden koptuğunu söyledi. Erdoğan’ın Saray’a girdiğin ve çıkmadığını ifade eden İYİ Parti lideri, “Parti yöneticileri ne yapıyor? Saraya girdin mi çıkamazsın. Saray paralel bir evren yaratır, kültür yaratır. Sarayın havası, ruhu... Kıbrıs'a 7 uçakla gidildi. Ölür müsünüz 1, 3 uçakla gitseniz? Bahçeli KRT'yi hedef aldı, ben bilerek geldim” dedi.

‘PUSU İLE ADAM DÖVÜLMEZ’

Akşener, son dönemde artan fiziksel saldırılarla ilgili de konuştu. Kendi danışmanı Murat İde’nin de saldırıya uğradığını hatırlatan Akşener, bu saldırıların ortak özelliğinin ‘pusu’ olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Benim danışmanım Murat İde saldırıya uğradı, Yavuz Selim Demirağ, Yurdagül Şimşek'in evi basıldı, Murat Ağırel, Barışlar hapse konuldu. Ülkücü camianın iyi tanıdığı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Orhan Uğurel, Afşin Hatipoğlu. Bunların ortak özelliği pusu olması. Bu derece namertlik hiç yoktu. Pusu ile adam dövülmez, bir kişiye beş kişi dövülmez.”

Meral Akşener ayrıca, bu yıl içinde bir seçim beklediğini söyleyerek, “Haziran 2021'de seçim bekliyorum. Kendi öngörüm o” dedi.