CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nda birlikte hareket ettikleri İYİ Parti’ye teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, Erdoğan’ın ‘Bir gariplik olduğunu düşünüyoruz’ sözlerinin ne anlam ifade ettiğini sordu. Akşener ise, “Kenan Evren’i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan’la karşı karşıyayız” diye konuştu. “YSK’de görev yapan hakimlere seslenmek […]

Akşener ve Kılıçdaroğlu’ndan ortak açıklama: Sonucu kabul edin, ülke sorunlarına yönelelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nda birlikte hareket ettikleri İYİ Parti’ye teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, Erdoğan’ın ‘Bir gariplik olduğunu düşünüyoruz’ sözlerinin ne anlam ifade ettiğini sordu. Akşener ise, “Kenan Evren’i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan’la karşı karşıyayız” diye konuştu.

“YSK’de görev yapan hakimlere seslenmek istiyorum. Sizin tarafsızlığınız ve bağımsızlığınız çok önemlidir” diyen Kılıçdaroğlu, “YSK, kararlarının hukuk güvenliği içinde almak zorundandır, kanunlara ve içtihatlarına uymak zorundadır” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçimler yapıldı itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazımız olmadı. Bakın yasa ne diyor delil ve gerekçe göstermesi alzım. Gerekçesi ve delili olmayan itirazlar incelenemez diyor. Yasalar bu kuralı eğer hayata geçirebilrse hiç bir sorunumuz yok.

İmamoğlu seçilmiş durumda

Dün 38 ilçede yeniden sayım yapacağız dediler. Erdoğan, ‘bir gariplik var’ diyerek oyların yeniden sayılmasını istiyor. ‘Bir gariplik olduğunu düşünüyoruz’ ne demek? Islak imzalı tutanaklarda AKP’lilerin, hakimlerin, MHP’lilerin imzası var. Bu tutanaklar tutulurken neden AKP’li ve MHP’liler bir şerh düşmediler? İBB adayı, AKP Genel Başkanı, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı toplantı yapıyorlar. Neden? Bu yaptığınız suç.

En son bugün aldığımız veriler sandıkların %92.30’u sayıldı 15.722 oyla Ekrem İmamoğlu İBB başkanı olarak seçilmiş durumdadır. Türkiye’nin artık seçim atmosferinden çıkıp temel sorunlarına eğilmesi lazım.”

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Milli iradeye saygısızlığı bu millet affetmez. Bugün çok vahim bir iş olmaktadır, ‘Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur’ denilmektedir. bugün itibarıyle sandık sonuçlarını kabul etmemekle milli iradeye ihanet etmektedir.

Bugün 15 bin oyu yetersiz bulan bir Sayın Erdoğan, Kenan Evren’i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan’la karşı karşıyayız. Türkiye tersi bir durumla karşılaşırsa demokrasi perdesi kapanır. AKP kazananan kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika diktatörlüklerinde olur.

Türkiye’nin rahatlaması lazım

Bu millet kendi iradesiyle alay edeni kendisinin iradesini sorgulayanı gördüğü zaman sandıkta sağlam bir tokat atar. YSK hâkimlerine sesleniyorum çocuklarınızın yüzüne bakabilir halde olun. CHP İYİ Parti ya da AK Parti’nin SKM ofisi değilsiniz. Seçim güvenliğini takip eden bir yüksek hukuk kurumusunuz. Anlaşılıyor ki İstanbul’u kazanıncaya kadar seçimler tekrar tekrar olabilecek gibi bir talep aldık. Adalet Bakanı hislerime göre problem var diyor. Ekonomiye odaklanılması lazım Türkiye’nin rahatlaması lazım.

Erdoğan’a bir çağrım daha var o da şudur: Bedel ödeme korkusuyla çok heyecanlı arkadaşlarınıza lütfen gem vurun. YSK hâkimlerine sesleniyorum torunlarınızn ve çocukalarınızın yüzüne bakabilir durumda olun.