Profesör Dr. Bekaroğlu, "Erdoğan, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı görevden almalı, çünkü bunlar Dink cinayetini kimin yaptığını biliyor" dedi...

GENÇAĞA KARAFAZLI RİZE

Rize'de yayın yapan Kaçkar TV'nin konuğu olan Profesör Dr. Mehmet Bekaroğlu, Hrant Dink cinayetinden sonra Başbakan Erdoğan'ın derin devlet ile ilgili açıklamalarına sert tepki göstererek, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek görevde kaldığı sürece Türkiye'de herkesin can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi. Erdoğan'ın, "Derin devlet kurumsal mutabakat ve tüm sivil toplum örgütleri ile muhalefet partilerinin bir araya gelmesiyle yok edilir. Bu iş sadece AKP'nin işi değil" açıklamasına Bekaroğlu, "O zaman Erdoğan, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı acilen görevden almalı, çünkü bunlar Dink cinayetini kimin yaptığını biliyor" diye tepki gösterdi.

BARIŞI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bekaroğlu "Bu ülkede 12 Eylül döneminde 300 bin insan işkenceden geçti. Şimdi de kaba milliyetçilikle insanlarımızın yaşayacağı barışı yok etmeye çalışıyorlar. Kim bunlar, iyi düşünmek lazım. Bu cinayeti yapacağını Trabzon'daki muhbir bildiriyor, bu bilgi yazı ile İstanbul'a gönderiliyor ve buna rağmen önlem alınmıyor ve Dink öldürülüyor. Cinayetin kilit ismini muhbir olarak ben mi ayarladım, ben mi korudum. Bu yetkilileri mahkeme huzuruna çıkartacak olan ben değilim, sayın başbakandır. Vatandaş olarak bana da bu konuda görev düşüyorsa, ben bunu söylerim" dedi.

İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyü-rek'in görevde kaldığı sürece bu ülkede aydınların güvencede olamayacağını da söyleyen Bekaroğlu, "Hrant Dink bir solcu, bir devrimciydi. O bu ülkenin bu coğrafyanın barışı için mücadele etti. O benim dostumdu. Dink, ülkesini sevdi, yurdunu terk etmedi. Bu topraklarda ölmek istedi. Trabzon'dan, Pelitli'den biri kalkıp, beline silahı koyup İstanbul'a gidecek, Dink'i öldürecek, Samsun'a gelecek, kahraman gibi karşılanacak. Yok böyle bir şey. Buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum. Hrant gibi bir yurtseveri öldüreni İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek biliyor. İçişleri Bakanı Aksu ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da biliyor. Erdoğan topu taca atmasın, işe buradan başlasın, bu işin arkasında kimler var ortaya çıkarsın. Bunu yaparsa toplumsal mutabakatı da sağlar" dedi.

JANDARMAYA DOKUNULMUYOR

"Siz Samsun'da bayrakla poz veren polisleri görevden alacaksınız ama jandarmaya dokunmayacaksınız. Bu nasıl hukuk, anlamak zor" diyen Bekaroğlu, "Erdoğan, 'Şemdinli'nin üzerine sonuna kadar gideceğiz' dedi. Şemdinli unutuldu. Erdoğan, kendisine suikast hazırlığında olan Atabeyler çetesi ile ilgili de sustu. Şimdi o çete görevini kötüye kullanmak, devlet malını evine götürmekten yargılanıyor, bu nasıl iş, adamlar savaşacak, cephaneyi evine götürecek, sen bunları görevi kötüye kullanmaktan yargılayacaksın. Bunların hesabı sorulmadıkça derin devlet yok edilemez, ülkede demokrasiden söz edilemez" dedi.

TAYAD OLAYLARINA DİKKAT

Bekaroğlu, "Ramazan Akyürek, bu işin hesabını verecek, yoksa kendimizi güvencede hissetmiyoruz. Bu işler Trabzon'da, onun zamanında başladı. Cinayet emrini 'muhbir vermiş' diyorlar. Bunu muhbir yapan kişi Akyürek'tir. TAYAD olayları, PKK olayları, Profesör cinayeti Akyürek zamanında yaşandı. İsatnbul Emniyet Müdürü de "Bu cinayet milliyetçilik duyguları ile işlenmiştir" diyor. Başbakanı bir hem-şerisi olarak uyarıyorum acilen bu kişileri oradan al ve yargıya teslim et. Yoksa sen de derin ilişkilerin sonucu yok olup gideceksin" dedi.