Duruşmada ifade veren İstihbarat Emniyet Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, kitapta isminin deşifre edildiğini...

Duruşmada ifade veren İstihbarat Emniyet Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, kitapta isminin deşifre edildiğini söyleyerek korkusunu şöyle dile getirdi: “Sol örgütler aleyhime yayınlar yapıyor, hedef gösterilmiş durumdayım.”


ELÇİN YILDIRAL

Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları isimli kitabının yazarı gazeteci Nedim Şener, Ramazan Akyürek'in Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevinden alınmasına ilişkin: "Doğru ancak eksik bir karardır. Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ile İstihbarat Emniyet Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de durumlarının gözden geçirilmesi gerekiyor."
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink cinayetinde polisin ve istihbarat birimlerinin ihmal ve hatalarını anlatan "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" adlı kitabın yazarı ve Milliyet muhabiri Nedim Şener'in 20 yıl hapis cezası ile yargılandığı davaya dün İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde devam edildi.
Dink'e suikast düzenleneceği ihbarının yapıldığı dönemde Trabzon Emniyet  Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görevli olan polis memuru Muhittin Zenit, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı görevinde olan ancak geçtiğimiz günlerde görevinden alınarak merkeze çekilen Ramazan Akyürek, İstihbarat Emniyet Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı'nın suç duyuruları üzerine İstanbul 11. Ağır Ceza'da açılan davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz yargılanan gazeteci Nedim Şener'in yanı sıra müşteki Ali Fuat Yılmazer katılırken, Muhittin Zenit, Ramazan Akyürek, Faruk Sarı katılmadı.

‘SOL ÖRGÜTLERİN HEDEFİNDEYİM’
Duruşmada ilk sözü alan Yılmazer "Trabzon'dan istihbarat bilgisi İstanbul emniyetine geldi. Tarafımdan bilgiler takip edildi. Benim güvenlik önlemi alma yetkim yoktur. Bu ya kişinin talebi ile olur ya da İstanbul Emniyeti'nin görevidir" dedi.
Dava konusu kitap nedeniyle kimliğinin deşifre olduğunu savunan Ali Fuat Yılmazer, "Bu nedenle Türkiye'de değişik gösteriler yapılmış ve sol örgütler aleyhime yayınlar yapmış ve hedef gösterilmiş durumdayım" diye konuştu.

ŞENER: GÖSTERİLER HAK İÇİN
Nedim Şener ise kitabında kimseyi hedef göstermediğini belirterek, kitabında sadece Dink'in öldürülmesi olayındaki ihmallere yer verdiğini ifade etti. Dink'in ölümünden sonra yapılan gösterilerin müştekilere karşı yapılmadığını söyleyen Şener, gösterilerin haksız yere öldürülen bir kişinin hakkını aramak amacıyla yapıldığına dikkat çekti.
Ramazan Akyürek'in görevden alınmasının kitapta yazdığı iddiaları doğrulayan bir gelişme olduğunu belirten muhabir Şener, şunları kaydetti:
"Ramazan Akyürek'in Başbakanlık Teftiş Raporu doğrultunda görevinden alındığını düşünüyorum. Trabzon'dan İstanbul'a istihbarat bilgisinin gönderilmesi tekbaşına müştekinin olaydaki sorumluluğunu ortadan kaldırmaz."

MAHKEME: DEŞİFRE EDİLMEDİNİZ
Mahkeme Heyeti, müştekilerin gizli belgelerin yayınlanması konusunda doğrudan zarar görmediklerini belirterek, kimliklerin de deşifre olmadığına karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 16 Aralık 2009'a ertelendi.