Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangını faciasıyla ilgili davaya devam edildi. Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada,bir sonraki celse 11 Aralık tarihine ertelendi

Aladağ’da adalete erteleme

Adana Aladağ’da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı Süleymancılar tarikatına bağlı özel öğrenci yurdunda çıkan yangında ölen 11’i çocuk toplan 12 kişinin davasında yargılamaya devam edildi.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşması sabah saatlerinde ailelerin de katılımıyla başladı. Duruşma öncesi tutuklu 6 sanık ise yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın görüleceği Kozan Ticaret Odası’na getirildi.
Yapılan yargılamanın ardından saat 15.30 sıralarında ara karar çıktı. 3. duruşmanın ara kararında sanıkların tutukluluklarının devamına, duruşmanın 11 Aralık tarihine ertelenmesine karar verildi.

‘Vicdanları peşlerini bırakmasın’
Duruşmanın Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü celsesine ölen ve yaralanan çocukların ailelerinin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Elif Doğan Türkmen de izleyici olarak katıldı.
Duruşma öncesi çocuklarını kaybeden ailelerle birlikte açıklama yapan Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur, Aladağ faciasında içlerini acıtan gelişmeler yaşandığını belirtti.

Onur, şöyle devam etti: "Aladağ üzerinden değişmenin ötesinde daha da içimizi acıtan şeyler var. Büyük felaketin sorumlularına kınama cezası verilmesi, birer günlük maaş kesme cezası verilmesi içimizi acıtıyor. O günden buna cemaatlerin karanlığında yok olan çocuklarımız bütün Türkiye’de çocuklarımızın ne kadar tehdit altında olduğunun göstergesidir. Cemaat yurtlarında neler olduğunu, neler yaşandığını gazetelerden görüyoruz. Kamusal eğitime, güvenli eğitime ihtiyacımız var."


Faciada yaşamını yitiren Zeliha Avcı’nın annesi Sultan Avcı, tüm sanık ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Yaşamını yitiren çocuklardan Sema Nur Aydoğdu’nun annesi Duydu Aydoğdu ise, yurdun neden yıkıldığını hâlâ anlamadıklarını belirterek, "Yurt neden yıkıldı, anlamak istiyoruz. Yurttakiler suçlu değil, devlet suçlu değil. Biz mi suçluyuz? Bu çocuklarını dünyaya getirdiğimiz için biz mi suçluyuz? Biz adalet istiyoruz. Adalet peşlerini bırakırsa vicdanları bırakmasın" diye konuştu.