Alatlı AKP iktidarını 'Rönesans’a benzetti
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde edebiyat alanında ödül alan ve yaptığı konuşma ile tepki çeken yazar Alev Alatlı, Türkiye’nin bir Rönesans dönemi yaşadığını belirterek, “Yüzde 52 oy alıyor diye Erdoğan'ın gözünü oymaya kalkmak aşağılık bir iş” dedi.
 
CNN Türk’te Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu 360 Derece programında konuşan Alatlı,  törende yaptığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan övgülü konuşmasına ilişkin "Erdoğan'ı gerçekten övdüğüm taraflar var ama konuşmada bir uyarı da var. Bu konuşmayı en çok Erdoğan anladı" dedi. 
 
Türkiye’nin bir Rönesans döneminden geçtiğini ifade eden Alatlı, “Yüzde 52 oy alıyor diye Erdoğan'ın gözünü oymaya kalkmak aşağılık bir iş” diye konuştu.  
 
Alatlı, toplumda “kod farkı” olduğundan bahsederken Lady Gaga ve Rihanna  konserine gidenlerle Mavi Marmara’ya gidenleri karşılaştırdı. 
 
Payzın’ın “Rihanna’ya alkış tutanların bir kısmı da Gezi Parkı’nda çöp toplama zincirleri oluşturup, ya Çarşı grubuyla birlikte ki şu anda müebbetten yargılanıyorlar. Öbürleri darbecilikten yargılanıyorlar” sözleri üzerine ise Alatlı, Payzın’ı “savcılık” yapmakla suçladı. 
 
“DİNİ KODLARI YERLEŞTİRMEK BELKİ DE DEVRİMCİLİKTİR” 
Ulusal ve uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin IŞİD’e verdiği destek tartışılırken, Alatlı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’deki savaşın yaralarını sardığını söylemesi dikkat çekti. 
 
“Türkiye’nin bağımsızlığı benim bir numaralı meselem. Erdoğan’ın bu konuda en büyük şansımız olduğunu düşünüyorum şimdilik” diyen Alatlı eğitimde din temelli adımların atılmasına ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi: “Dini kodları yerleştirmek bugünün çılgın dünyasında belki gerçekten devrimciliktir.”
 
Alatlı, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde yaptığı konuşmasında “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır” demişti.