Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in katledilmesinde ihmalleri olduğu iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan, dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile Yüzbaşı Metin Yıldız'a 6'şar ay, 4 sanık hakkında da 4'er ay hapis cezası verdi

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in katledilmesinde ihmalleri olduğu iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan, dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile Yüzbaşı Metin Yıldız'a 6'şar ay, 4 sanık hakkında da 4'er ay hapis cezası verdi. 2 sanık ise beraat etti. Albay Öz, daha önce kendisine gelen Dink’le ilgili istihbarat bilgisini unutmuş olabileceğini açıklamıştı.  Müfettişler, Öz ile Yıldız’ın, Dink’in öldürülmesinde ihmali olduğu görüşünü bildirmiş ve hakkında yargılama izni verilmişti.
‘BASİT BİR GÖREV İHMALİ DEĞİL’
Kararı değerlendiren Dink ailesi avukatlarından  Fethiye Çetin; başından beri bu sanıkların Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaması gerektiği yönünde itiraz ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“İtirazlarımızı iki noktada toplamak mümkün. Birincisi bu kişilerin suçları TCK 83. maddesinde tanımlanan ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suç tipine uygun. İkincisi bu dava ana dava ile birleştirilmeliydi. Ne yazık ki bizim itirazlarımız ve Sulh Ceza Yargıcı’nın çabalarına rağmen bu olmadı.  Sulh Ceza Yargıcı’nın verebileceği ceza buydu. Bundan daha fazlasını veremezdi zaten. Ama ne yaptı Sulh Ceza Yargıcı cezayı üst sınırdan verdi ve cezayı ertelemedi. Fakat biz tabii ki itirazlarımız nedeniyle bu kararı Yargıtay’a götüreceğiz. Yargıtay’ın itirazlarımızı dikkate alacağı kanısındayız. Çünkü gerçekten suç basit bir görevi ihmal değil.”