Esra Albayrak ve evli olduğu Berat Albayrak’la ilgili hakatet içerikli paylaşım yapan bir kişi daha tutuklandı

Albayrak ailesi ile ilgili paylaşım yapan bir kişi daha tutuklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, sosyal medyada 4'üncü çocuklarının dünyaya geldiğini duyurduğu paylaşımın ardından yapılan hakaret içerikli paylaşımlarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bir kişi daha tutuklandı.

DHA'nın aktardığına göre, konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “​Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak ve ailesine sosyal medya üzerinden hakaret içeren paylaşımların tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında Ankara'da oturduğu tespit edilip gözaltına alınan D.K. tutuklandı” ifadelerine yer verildi.

Albayrak ve ailesine yönelik paylaşım yapıp, “kişi ya da kurumları hedef gösteren” hesaplara yönelik yapılan çalışmada 35 hesap yöneticisi tespit edilmiş, söz konusu kişilerden 16'sı, yurt genelinde polisler tarafından gözaltına alınmıştı.

TUTUKLU SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Gözaltına alınandan 5'i, polisteki ifadelerinin ardından, 1'i çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 kişi ise tutuklanmıştı. Bugün tutuklandığı bildirilen D.K. ile birlikte tutuklu sayısı 2’ye yükselmiş oldu.

Tespit edilen hesap yöneticilerinden 4'ünün yurt dışında bulunduğu tespit edilirken, diğer 15'inin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü kaydediliyor.