Gül'ün Madımak Katliamı'nı araştırması için DDK'yi görevlendirmesi, Aleviler'in eleştirilerine neden oldu...

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül, Sivas Katliamı'nı araştırması için Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazdığı mektupta, “Hukukun verilerine göre araştırma yapması gereken Devlet Denetleme Kurulu değil, yargı kurumudur. Yargı kurumu başta olmak üzere şekli bir inceleme yerine konuyla ilgili olan devlet kurumlarının gereken özeni göstermesini diliyoruz” dedi.
Sivas davasında zamanaşımı kararı verilmesine Gül’ün sesiz kalmasının kendilerini yaraladığını belirten Bülbül, mektubunda, “Devleti birinci derecede temsil eden, cumhurun başkanı olan zatınız asıl acıyı yaşayan, mağdur olan kişilerle görüşmeyi kabul etmezken 114 sivil toplum kuruluşu ile görüşmeyi kabul etmeniz ve bu görüşme üzerine Devlet Denetleme Kurulu araştırma yapsın talimatı vermeniz son derece anlamlı ve üzücüdür” dedi.


ÖKER: AKLAMA ÇABASI
Cumhurbaşkanı'na bir eleştiri de Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'ndan geldi. Konfederasyonun Genel Başkanı Turgut Öker, "Başbakan’ın ve Diyanet İşlerinin himayesinde Alevi Çalıştaylarındaki Alevi istismarı, Madımak Katliamı davasında zamanaşımıyla dışarıda olan arananların aklanmasına zemin sundu. Şimdi DDK’nın araştırması da Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde olup, içerdeki insanların aklanmasına yönelik bir çabadır" dedi.
Öker sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun katliamın 20. Yılında gündeme gelmesi de oldukça manidardır. Çünkü şehitlerimizi anmamız, mitin yapmamız engellendi ve yasaklandı. Bu engellemeyi yapan kişinin yani Sivas Valisinin talebiyle yapılacak bu araştırma bir anlam taşımayacaktır. Ayrıca Cem Vakfı’nın dışında hiçbir Alevi örgütünün, dava avukatlarının, şehit yakınlarının görüşü alınmamıştır."