Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, “Danıştay, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin bugünkü içeriğiyle okullarda okutulamayacağına karar verdi. Hükümete yeni bir düzenleme yapması için....

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, “Danıştay, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin bugünkü içeriğiyle okullarda okutulamayacağına karar verdi. Hükümete yeni bir düzenleme yapması için Mayıs ayına kadar süre tanıyoruz” dedi.
Eser, “Tanıdığımız bu süre içinde söz konusu dersin içeriği ve kitapları değiştirilmelidir. Aksi takdirde çocuklarımızı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine sokmayacağız, ayrıca Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı hakkında toplu davalar açacağız” diye konuştu.
Laik bir hukuk devletinde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi olmasının ve bunun Anayasa ile güvence altına alınmasının bir skandal olduğunu kaydeden Eser, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sosyal bilgiler, biyoloji, Türkçe, matematik, sanat tarihi, fizik, kimya gibi derslerin zorunlu olacağı Anayasa’da belirtilmiyorsa, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinini zorunlu olması da Anayasa’da belirtilmemelidir. Bu dersin 25 yıldır Anayasal güvence ile zorunluluk altına alınmasını savunan ideolojik niyet zaten hukuk dışı referanslardan beslenmiştir. 12 Eylül Anayasası evrensel hukuktan değil, ideolojik tercihlerden beslenmiştir.” Zehra Şahindokuyucu Ankara