Mersin Alevi Bektaşi

Mersin Alevi Bektaşi Bileşeni'nin düzenlediği "Laik Demokratik Cumhuriyet İçin Güçlerimizi Birleştirelim" mitingi, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda yapıldı. ABF Genel Başkanı Özel, yaptığı konuşmada, hiç kimsenin inancını yadırgamadıklarını ve saygısızlık etmediklerini belirterek, "Ama Türkiye'de bugüne kadar gelmiş geçmiş hükümetlerin içinde AKP hükümeti kadar bize saygısız ve seviyesiz yaklaşan olmadı" dedi. Özel, şöyle devam etti: "Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, sandıkta bir yere yumruk vurma günüdür."

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker de, Aleviler'in kimsenin oy deposu olmadığını söyledi. Avrupa'da yaşayan Aleviler'in, inançlarından vazgeçmediklerini ve kendi örgütlülüklerini yarattıklarını belirten Öker, "Tüm dünyaya 'vardık, var olacağız' diye haykırıyoruz. Alevi toplumu, Türkiye'yi kara çarşafa bürümek isteyenlere, şeriatçılara, ortaçağ özlemcilerine teslim olmayacak. Atalarımızın şeriata karşı direndiği gibi biz de şeriata karşı direneceğiz" dedi.

Sol partilere birlik çağrısında bulunan Öker, "Zorunlu din derslerine karşı çıkmayanlar, ce-mevlerimizle ilgilenmeyenler, Sivas Madımak Oteli'nin müze olmasına destek vermeyenler bize yaklaşmasınlar" dedi. Musa Eroğlu, Özlem Özdil, Mustafa Özarslan ve Ali Çağan'ın sahne aldığı etkinlikte, 27 yıl sonra ilk kez Türkiye'ye gelen Ozan Emekçi de konser verdi.