CHP Dersim Milletvekili Kamer Genç, iktidarın Alevileri işe almadığı yönündeki açıklamalarına AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan cevap geldi

Alevilere ayrımcılık yokmuş!

TBMM Genel Kurulu'nda Danışma Kurulu'nun 2015 Yılı Bütçe Kanunu'nun Genel Kurul'da görüşülme takvimi ve gündemin yeniden düzenlenmesine ilişkin önerisi görüşmelerinde söz alan CHP Dersim Milletvekili Kamer Genç, iktidarın Alevileri işe almadığı yönündeki açıklamalarına AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ilginç bir cevap verdi. Bostancı, "Kamer Bey, AK Parti iktidarının Alevileri işe almadığını söyledi. KPSS diye bir sınav var, bu sınavda 'Alevi misiniz, Sünni misiniz' diye bir hane olduğunu düşünmüyorum. Kendisi CHP'deydi, DYP'ye geçti, sonra CHP'de, yarın hangi partiye geçer bilmiyorum ama ben şuna inanıyorum, Kamer Bey her zaman aynı yerdedir, dönenler o partilerdir. Ben asla Kamer Bey'e dönek diyemem" dedi.

ORTAM GERİLDİ

Bostancı'nın konuşmasının ardından CHP'li Ali Rıza Öztürk, Alevilerin işe alınmadığı yönünde iddiada bulundu. Bunun üzerine AKP Milletvekili Ünal Kacır ile Osman Boyraz Öztürk'e tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine AKP'li ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut tartışmanın büyümesi üzerine oturuma ara verdi.