Ali Asker’den 50. yıl konseri

Türkiye mücadele tarihinin sembolleşen müziklerine imza atan Ali Asker, 50. sanat yılını İstanbul’da bir konserle kutladı. Konser önceki akşam saat 20.30’da Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yoğun katılım yaşanan 50. yıl konserine, Şair Nihat Behram ve müzisyen Erdal Güney’in de aralarında olduğu yanı sıra birçok önemli sanatçı da katıldı.

Yılmadan, usanmadan...
Ali Asker’in sevenleri, duygularını sosyal medyada paylaştı. O paylaşımlardan bazıları şöyle:

♦ 50. sanat yılıymış Ali Asker’in. Sanıyorum onun sanat hayatının yarısı sürgünde bizim kuşağınkinin de yarısı onun sürgünden konserlere gönderdiği telgrafları Hasan Tatar’dan dinlemekle geçti.

♦ 50.sanat yılında Ali Asker. O kadar seveni varmış ki .. Özlemi bir fotoğraf karesine sığdırmadım

♦ Sevgili Ali. 50 yıldır, devrimci müzik ile, devrimci direnişin öncülerinden oldun. Yılmadan, usanmadan haykırdın. Yol’da müzik, Müzikte yol almanın ne olduğunu kanıtlayanlar...

***

Zorlu geçen bir sanat hayatı

Zorlu geçen sanat hayatının 50. yılını kutlayan Ali Asker, 1954 yılında 12 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak Dersim’in Hozat ilçesinde doğdu. Saz çalan babası ve türkü söyleyen annesinin etkisiyle, küçük yaşta saz çalmaya başladı. Devrimci mücadeleye erken yaşlarda katılan Asker, 12 Eylül Darbesi sürecinde vatandaşlıktan çıkartılan isimlerden biriydi. Asker, Türkiye devrimci hareketinde sembolleşen parçalara hayat veren isimlerden. Sanatçı’nın “Çınar Olsam”, “Oy Dağlar”, “Zordur”, “Bahçemsin”, “Sürgün”, “Rüzgarla Bir”, “Onlara Ağıt” ve “Dön Gel Gardaş” isimli albümleri bulunuyor.