Gözaltına alınan Dersim Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ben’in serbest bırakılması talebiyle Dersim’de açıklama yapıldı. 25 Aralık’ta evine yapılan baskınla gözaltına alınan Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ben’in serbest bırakılması çağrısıyla yapılan basın açıklamasına EMEP, İHD, HDP ve SMF de destek verdi. Açıklamada “DEDEF başkanı Ben, Dersim’de Baraj ve […]

‘Ali Haydar Ben serbest bırakılsın’ çağrısı

Gözaltına alınan Dersim Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ben’in serbest bırakılması talebiyle Dersim’de açıklama yapıldı.
25 Aralık’ta evine yapılan baskınla gözaltına alınan Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ben’in serbest bırakılması çağrısıyla yapılan basın açıklamasına EMEP, İHD, HDP ve SMF de destek verdi.

Açıklamada “DEDEF başkanı Ben, Dersim’de Baraj ve HES’lere karşı çıktığı için, yanan yüzlerce hektar ormanı söndürmeye gittiği için, yayla yasaklarına karşı çıktığı için, Dersim’de 37/38’ de yaşananları kamuoyuna duyurduğu, inanç ve dillerine sahip çıktığı, Dersim’de el konulmaya çalışılan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin halkın olduğunu savunduğu ve her türlü antidemokratik uygulamalara karşı çıktığı için gözaltına alınmıştır. Federasyon Başkanı’mız Ben’in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.