Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında sivil giyimli polis ve kişiler tarafından saldırıya uğrayarak katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın bugün ölüm yıldönümü. Ali İsmail, öldürülmesinin 6’ncı yılında ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Merkez Antakya ilçesi Ekinci Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma programına Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile Hatay’daki Gezi […]

Ali İsmail 6 yıl önce katledildi

Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında sivil giyimli polis ve kişiler tarafından saldırıya uğrayarak katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın bugün ölüm yıldönümü.

Ali İsmail, öldürülmesinin 6’ncı yılında ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Merkez Antakya ilçesi Ekinci Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma programına Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile Hatay’daki Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Anadolu Üniversitesi’nden öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Heykele çiçek bırakan öğrenciler adına konuşan Berkin Kartal, “Ali İsmail Korkmaz o gün o sokakta çıkamadı. Ama biz Eskişehir’in tüm sokaklarını ona çıkaracağız. 19 yaşındaki gencecik çocuğun hayalleri tüm hayatımız olmuştu. Ali İsmail’in düşlerindeki özgürlüğü biz kuracağız” dedi. 

Oğlunun mezarını ziyaret eden anne Emel Korkmaz mezarın başında ağlayarak “Alim 6 yıl oldu sen gideli, daha dün gibi. Yine bir Çarşamba sabahıydı Alim seni kaybettiğimizde. Doyamadım sana yavrum. Senin burada olduğunu kabullenemiyorum ya kuzum, ya annem” diye ağıt yaktı.

Anma törenine gelenlere teşekkür eden anne Emel Korkmaz “Ali İsmail gideli 6 yıl oldu ama binlerce Ali İsmail doğdu. Ali İsmail’in çok annesi-babası oldu, çok kardeşi oldu. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız, hepinize yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Baba Şahap Korkmaz da anma programına katılanlara teşekkür etti.

Ali İsmail Korkmaz’ın arkadaşları heykeli önünde şiirler okurken, heykeline de karanfil bırakıp dilek feneri uçurdu.

UMUDU BÜYÜTMEK İÇİN BİR ARAYA GELİYORUZ

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Ali İsmail’i kaybedeli 6 yıl oldu. Tabii bu boşluk benim açımdan her geçen gün büyüyor. Ali İsmail’in adını ve anısını yaşama dair izlerle katkıda bulunarak, türkülerle, şiirlerle, resimlerle, sportif faaliyetler ile eğitime katkıda bulanarak yaşatmaya çalışıyoruz. Ali İsmail bir ateş oldu bizim içimizde. Bizi yakan ama binlerce gence ışık tutan bir ateş. Bu umudu ve ışığı büyütmek için bir araya geliyoruz” dedi.

19 yaşında üniversite öğrencisi olan Ali İsmail, sivil giyimli kişi ve polisler tarafından 2 Haziran 2013’te sopa ile darp edilmişti. Yaşadığı saldırının ardından komaya giren Ali İsmail, 28 gün sonra yani 10 Temmuz’da hayatını kaybetmişti. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirilip silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıkarılmıştı. Ali İsmail’e saldırdıkları belirlenen fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 6 yıl 8 ay; polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, Hüseyin Engin 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.