Ali İsmail, adım adım düşlere güç veriyor!

Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, bu yıl 38’incisi gerçekleşecek İstanbul Maratonu öncesinde, Adım Adım Platformu’na kayıtlı 28 kuruma bağış yaptı.

"Sivil toplum dayanışmayla büyür, Ali İsmail yaşasaydı İstanbul Maratonu’nda koşar ve tüm STK’ların etkinliklerini desteklerdi” diyen abisi Gürkan Korkmaz, “Hala 19 yaşında olan Ali İsmail’in düşlerine güç vermek üzere, maratondaki tüm STK’ları Ali İsmail Korkmaz adıyla destekliyoruz” dedi.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yıl ilk kez, sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamak için çalışan Adım Adım Platformu’na dahil oldu.

Bu yıl 38. İstanbul Maratonu’nda koşacak olan Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz da Adım Adım Platformu üzerinden ALİKEV yararına bağış toplamak üzere maratona hazırlanıyor.

Çalışmalar kapsamında Ali İsmail’in düşlerine güç vermeyi ve bursiyer sayısını artırmayı hedefleyen ALİKEV, Adım Adım Platformu’na kayıtlı 28 sivil toplum kuruluşuna “Ali İsmail Korkmaz” adına 19’ar TL bağış yaparak ilk adımı attı. ALİKEV bugüne dek 52 öğrenciye sağladığı eğitim bursunun çapını genişletmek üzere, herkesi İstanbul Maratonu’nda düşlerinin peşinden koşmaya davet etti.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı Hakkında;
Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı.