Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın katledilişinin birinci yılı...

Ali İsmail'e atılan son tekmeyi unutma!

Eskişehir’deki Gezi direnişinde 2 Haziran 2013 gecesi polis ve sivillerin de arasında olduğu bir grup tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz’da yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, katledilişinin birinci yılında anılıyor.

FOTO GALERİYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul

Ali İsmail için, “Daha 19 yaşında/Düşlerinde özgür dünya” tezahüratını besteleyen Fenerbahçeli taraftarlar, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun önünde saat 19.00′dan itibaren toplanacak.

Vamos Bien, Sol Açık, FB. Spartakistler ve Yoğurtçu Parkı Forumu’nun düzenlediği etkinlikte yürüyüş ve belgesel gösterimi yapılacak.

Antakya

Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şehap Korkmaz, ablaları Aylin Taktuk ve Melike Çakırkaya ile ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) temsili açılışı yapılacak.

Ailesinin “Hüznü umuda taşımak için” diye duyurdukları anma programı saat 18:30’da Ali İsmail Korkmaz’ın mezarına ziyaretle başlayacak.

Gezi’de hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra İlkay Akkaya, Hilmi Yarayıcı, Pınar Aydınlar, Tolga Sağ, Barış Atay ve Mesreh El Emel Kaldırım Müzik Topluluğu’nun katılacakları program 20:30’da Sümerler Defne Amfi Tiyatro’da devam edecek.

***

NE OLMUŞTU?
19 yaşındaki Ali İsmail Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisiydi. Geçtiğimiz yıl Gezi Direnişi'ne destek için Eskişehir’de yapılan yürüyüşe katıldı. 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece sokakta sivil ve polis kişilerce dövüldü. Saldırı sonrası gittiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Hasan Gülcü  “karakola git, ifadeni ver öyle gel” dedi. Ertesi sabah yinelenen cevap üzerine  ifade veren Ali İsmail, ifade sonrası gittiği Eskişehir Devlet Hastanesi’nden “beyin kanaması” teşhisiyle Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. 38 gün yoğun bakımda kalan Korkmaz 10 Temmuz 2013'te hayatını kaybetti.

***

Ali İsmail'i tedavi etmeyen doktora takipsizlik

İsmail Saymaz'ın haberine göre ise Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı tedavi için geldiği hastanede beyin kanamasını tespit edemeyen ve gence kas gevşetici yazarak geri gönderen Dr. Hasan Gülcü hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

 

ALİ İSMAİL'İ ÖLÜME GÖTÜREN SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ:

 

***

ALİ İSMAİL KORKMAZ SOSYAL MEDYADA DA ANILIYOR

Ali İsmail Korkmaz katledilişinin birinci yılında sosyal medya kullanıcları tarafından #AliİsmailKorkmaz etiketiyle anılıyor: