Ali İsmail'e son tekmeyi atan polise 10 yıl, kararı protesto edenlere 13 yıl!

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de sivil kişiler ve polisler tarafından dövülerek katledilen  Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, 'son tekmeyi atan' polis Mevlüt Saldoğan’a on yıl on ay hapis cezası verilirken; duruşma çıkışında kararı protesto için bariyerleri aşarak, adliyeye yürümek isteyen 34 genç ve yedi çocuk hakkında beş ayrıca suçtan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlendi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı bu fezleke üzerine 41 kişi hakkında soruşturma başlatırken; aralarında anne Emel Korkmaz’ın da olduğu topluluğa biber gazı ile saldıran polisler hakkında ise hiçbir işlem yapılmadı.

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ"
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi tarafından 23 Şubat’ta savcılığa gönderilen fezlekede, 21 Ocak’ta görülen duruşmada, kararlara tepki gösteren yurttaşlar tarafından mahkeme heyetinin yuhalandığı, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” ve “Anaların öfkesi katilleri boğacak” diye slogan atıldığı ve salondan çıkıldığı ifade edildi. Adliye önündeki Veterinerlik Kavşağı’nda toplanan 300 kişilik “marjinal grubun” bariyerleri aştığı ve adliye binasına girmeye çalıştığı savunuldu.

Polisin ikazına rağmen bir göstericinin bariyerin üzerine çıkarak, “Eğer bu ülkede adalet varsa, Ali İsmailler ölmeye devam edecekse, adaleti ellerimizle getirmek artık görevimizdir. Şimdi hep birlikte adalet sarayına gidip adaleti sağlayacağız” dediği ileri sürüldü. Bunun üzerine göstericilerin bariyeri yıktığı, Çevik Kuvvet Şubesi’ne bağlı polislerin de gazla müdahale ettiği ve TOMA’nın tazyikli su sıktığı anlatıldı. Müdahale sırasında dört polisin yaralandığı belirtilerek, iki gösterici ile Avukat Arın Gül Yeniaras’ın da biber gazından etkilendikleri için şikayetçi oldukları kaydedildi. Kimlikleri tespit edilen, duruşmaya Kayseri, Eskişehir, Ankara ve Sivas’tan katılan yedisi çocuk 41 kişi hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, memura mukavemet, etkin direnme, kasten yaralama ve kamu malına zarar” suçlarından fezleke düzenlenerek, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.