Ali İsmail’i öldüren polisin müdahilliği Meclis’te

Haber Merkezi

Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında Ali İsmail Korkmaz’ı öldürülen ve hapis cezasına çarptırılan polis Mevlüt Saldoğan’ın Gezi davasına müdahil olarak kabul edilmesi meclis gündemine taşındı.

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları, Ali İsmail’in katledilmesinde birinci derecede fail olan ve hapis cezasına çarptırılan polis Mevlüt Saldoğan’ın Gezi davasında müdahilliğinin kabul edilmesini Adalet Bakanı Gül’e sordu. Hatımoğulları, soru önergesinde Ali İsmail’in katledilmesine ilişkin soruşturma sürecinden başlayarak faillerin korunduğu ve olayın örtbas edilmeye çalışıldığını belirtti.

Saldoğan’ın dava kapsamında müdahillik başvurusunun kabul edildiğini hatırlatan Hatımoğulları, bu durumun kamu görevlisini aklamak ve cezasızlık politikasını uygulamak anlamına geldiğinin altını çizdi.

Hatımoğulları, önergesinde şu soruları sordu:

“Mevlüt Saldoğan’ın davaya katılma kararının kaldırılması için Bakanlığınız herhangi bir adım atmış mıdır? Bu ve benzeri tutumların, kamu görevlilerinin karıştığı suçlarda cezasızlığın önünü açacağı gibi suçluları da cesaretlendireceği bilinciyle hareket edilmesi için Bakanlığınızın çalışmaları olacak mıdır?”