Eskişehir’deki Gezi Direnişi’nde geçen yıl polisler ve sopalı kişilerin işbirliğiyle dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Ethem Sarısülük’ün annesi ile Abdullah Cömert’in annesi; Emel anne ile bir araya geldi

Ali İsmail'in acısı hâlâ yürekte...

2013’ün Haziran ayında AKP’nin gerici ve otoriter yönetimine karşı başlayan Gezi Direnişi’nde, Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesinin üzerinden dün 1 yıl geçti. Gezi Direnişi’nde geçen yıl 2 Haziran gecesi polisler ve eli sopalı kişiler tarafından dövüldükten sonra komaya giren ve 38 gün yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın anısı unutulmadı.

‘ACIYA HESAP İÇİN DAYANACAĞIM’
Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ve Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün birinci yılında Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz’ı ziyaret etti. Gençleri katledenlerin rahat uyku uyuyamayacaklarını söyleyen anne Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzyıl da geçse çocuklarımızın katilleri lanetlenecek. Bu acıya katillerden hesap sormak için dayanacağım. Katiller sürüm sürüm sürünecek. Oğlumun vatanseverliği ve insan severliğini haykırmak için dayanacağım. Benim oğlum, insanlara hizmet etmek için eğitmen olacaktı. Katiller hem oğlumun geleceğini, hem bizim geleceğimizi kararttılar.”

‘TUTUKLANINCA RAHAT UYUDUM’
Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ise Ethem Sarısülük davasının son duruşmasına değindi. Oğlunu öldüren polis Ahmet Şahbaz’ın tutuklanması nedeniyle mutlu olduğunu söyleyen anne Sarısülük  “Son duruşmada oğlumun katilinin tutuklandığı duyunca ilk kez rahat uyuyabildim. Ancak acımız ve öfkemiz dinmedi. Ben oğlumu katiller öldürsün diye büyütmedim. Oğlumun katledilmesi emrini veren Başbakan Erdoğan’dır. Erdoğan’ın Alevilerden ne istediğini anlamış değiliz. Aleviler kendisine ne yaptı ki?” diye konuştu.

‘BAŞBAKAN ACIMI ANLAYAMAZ’
“Bizim yüreğimizi yakanların da yuvaları yansın” diyen Hatice Cömert ise, “Oğlum Abdullah insanlık için sokağa çıktı. Atatürk’ün bayrağını taşırken, sırtından vurdular. Evlat acısı kolay mı? Yatarım ağlarım, uyanırım ağlarım. Gözyaşlarım hiç dinmedi. Başbakan Erdoğan, benim bu acımı anlayabilir mi? Bizim halimizden anlamış olsaydı, katillere vur emri vermezdi” dedi.

***

İstanbul ve Antakya’da anıldı

Ali İsmail, ailesi tarafından Antakya’da mezarı başında anıldı. Ethem Sarısülük ve Ahmet Atakan’ın aileleri de mezarlıktaki anma etkinliğinde yer aldı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın düzenlediği anma etkinlikleri kapsamında saat 20:30’da Antakya’da Amfi Tiyatro’da Tolga Sağ, Pınar Aydınlar, İlkay Akkaya ve Barış Atay sahne aldı. Fenerbahçe tribünlerinde de yeri ayrı olan Ali İsmail’i sarı lacivertliler de unutmadı. Sol açık, Vamos Bien ve F.B Spartakisler önderliğinde Kadıköy’de toplanan Fenerbahçeliler yürüyüş sırasında kendi besteledikleri ‘Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz’ marşını söylediler. Parkta saat 21:00’de Ali İsmail belgeseli gösterildi.  Kadıköy’deki anma etkinliklerine yine Gezi Eylemleri sırasında polis şiddeti sebebiyle hayatını kaybedeb Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve Mehmet Ayvalıtaş’ın da ailesi katıldı.

***

Dava komitesinden 1’inci yıl açıklaması

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün 1’inci yılında Korkmaz ailesi avukatlarından bir açıklama yapıldı. Korkmaz davası komitesinin yaptığı açıklama şu şekilde:

‘SANIKLAR ORTADA’
“Bizler, suçun faillerinin yalnızca dosyada yargılanan şahıslar olmadığını, emri verenlerin de, destan yazdıran Başbakan’ın ve bu doğrultuda davranan dönemin İçişleri Bakanı’nın da, ‘Arkadaşları öldürmüştür’ diyen Eskişehir Valisi’nin de, suçu gizleme çabasına ihmalen ya da icra yoluyla katılan Eskişehir Emniyet Müdür ve yetkililerinin de azmettirici olarak bir gün sanık  sandalyesinde oturması gerektiğini biliyoruz. Ali İsmail’in katledilmesinden sorumlu kim varsa hepsi yargılanana ve ceza alana kadar yüzlerce meslektaşımızla birlikte hukuki süreci takip edeceğimizi ilan ediyoruz.”